Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 9:03 pm
prochazka85 píše:mel jsem moznost provozovat oba zminene regulatory a musim rice ze rozdil mezi nimy je asi
jako rozdil mezi Dacia Logan a Mercedes GLK
Dacia logan vas taky doveze z mista A do mista B,ale jde o to jak.
Epsolar jako regulator funguje to je jiste, ovsem tristar z panelu vyzdima odhadem tak o 20% vice.
Epsolar ma napr. funkci HVD (odpojeni pri vysokem napeti) ovsem tato funkce funguje velmi nespolehlive
a kolikrat se stalo ze nez se to stihlo vypnout napeti prelitlo pres 32V coz neskousnul menic.
pak najednou se to odpojilo nojo jenze pak uz se to nepripojilo a muselo se to resetovat.
Naproti tomu tristar drzni max povolene napeti a nepreleze vic jak o 0.2V a tim padem me nikdy nespadl za HVD
dalsi vec, epsolar poskytuje o sobe strasne malo informaci, takze se musite spolehat na to ze to nejak funguje,
kdezto tristar pres lan muzete velmi detailne monitorovat a nastavovat.
puvodne jsem uvazoval presne jako vy, rikam si tristar je moc drahy koupim epsolar to musi taky fungovat.
no fungovalo ale nebyl jsem moc spokojen, takze nakonec jsem tristar taky kupoval a proto me vysel jeste draz
nez kdybych ho koupil zrovna, a to je to co radim vam.
kupte tristar a nebudete litovat.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků