pls o Vas nazor.
Budem pouzivat 4x 230Wp panely a spekulujem aky regulator si objednat a ako zapojit panely.
Ako tak pozeram po regulatoroch tak vsetky epsolary maju dost nevyhodne parametre.
Premyslal som nad regulatorom 3215, kedze ten ma vstupne napatia do 150V, co by mne cca. sedelo, ale zase som stroskotal nad vykonov panelov kedze ten ma len do 780W.
mystite ze by som mohol nanho napojit v serii 4 panely? Aj tak predpokladam ze realny vykon tych vsetkych panelov bude max. 800W.
Mohol by som kupit 4215, len ten je dost drahy aj ked nevylucujem ze ho budem musiet kupit, no radsej by som sa tomu chcel vyhnut...
Ako posledna moznost by este bola mat dva regulatory, ale nepaci sa mi to velmi mat dva regulatory na jednu sadu bateriek, urcite by naraz nevedeli regulovat. Predpokladam ze jeden by uz bol napr. vo float a druhy by este tlacil a to sa mi nie velmi paci.

Este posledna otazka ked zapajam 4 panely, seriovo paralelne, pocul som ze treba dat aj diody, pls kde ich treba presne napojit? Predpokladam spravne ze na miesto kde sa spajaju dva serie dokopy, aby netiekol prud z druhej serie? Ake diody pouzivate?
Dakujem pekne za pomoc.