Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS • Fórum | MyPower.CZ

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:49 pm


Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Diskuze, rady, nápady, postřehy v oblasti alternativních zdrojů energie, elektrorozvodů, elektrozařízení, regulace, komponent a úsporných spotřebičů.
Předchozí

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod JohnySK » stř led 11, 2023 4:17 pm

Ahojte, prave mi prisiel od Eastronu SDM630-MODBUS V2, ma vystup "rs485". A teraz otazka = dokazem to nejako rozumne zavesit na LANku? Pretoze mam doma nabijaciu stanicu Webasto-NEXT, kde je v popise, ze to dokaze komunikovat s /HEMS - MODBUS/ dokonca je v ponuke aj SDM630 (preto som ho aj kupil), ale vsade v papieroch pisu o pripojeni SDM cez TCP, cize cez IPecku.. aj v nastaveni Wallboxu sa to pyta na IPecku SDMka... tak teraz nechapem... bol som v tom, ze to ma vystup na klasicku RJ45tku, ale ked som to otvoril, tak namna pozera 7 PINov B-, A+, G, a po 2 svorky pulzov +/- 1 a 2...
Ten wallbox mam v LANke samozrejme... Moc krat dakujem za radu!
?
JohnySK
 
Příspěvky: 35
Registrován: pát led 03, 2014 12:35 pm


Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » stř led 11, 2023 4:31 pm

RJ45 je typ konektoru, ne toho, co v tom běhá.
Tedy potřebuješ konvertor RS485/ethernet.
Proběhly tu nějaké tipy v ostatních tématech, Waveshare Průmyslový sériový server, RS485 na RJ45 Ethernet, TCP/IP apod.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415, Tr 150/70
3x CARSPA 2kW, 1x CARSPA 4kW, iPower+ 3kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
1 kW "nabíječka" 24 V
15 912 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
?
cipis
Moderátor
 
Příspěvky: 2693
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Lokalita: blízko Brna
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod JohnySK » stř led 11, 2023 4:59 pm

cipis píše:RJ45 je typ konektoru, ne toho, co v tom běhá.
Tedy potřebuješ konvertor RS485/ethernet.
Proběhly tu nějaké tipy v ostatních tématech, Waveshare Průmyslový sériový server, RS485 na RJ45 Ethernet, TCP/IP apod.

Ahoj, ano viem ze RJ45 je typ konektoru... pises presne ako s apytam, ze co je dobre pouzit.. aky konveror? Lebo hladam na webe a som z toho jelen... myslis, ze napriklad toto by mohlo byt ono?
https://garmade.com/products/waveshare- ... xYQAvD_BwE

po pripade nejaky TIP, s ktorym tu ma niekto skusenosti? Dakujem
?
JohnySK
 
Příspěvky: 35
Registrován: pát led 03, 2014 12:35 pm


Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod tafx » stř led 11, 2023 5:08 pm

Já používám tenhle: https://rpishop.cz/mini-pocitace/4615-w ... tcpip.html
Připojenej mam právě SDM630, chystám se připojit i druhej a potom GW10KET. Komunikace je dále přes Modbus TCP do Home Assistenta. Nastavení bez problému i pro lamu jako jsem já.
?
tafx
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned lis 17, 2019 9:50 am


Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » stř led 11, 2023 5:09 pm

Jo, tenhle tu také někdo odkazoval.
Ale praktické zkušenosti nemám, ještě jsem to nekoupil, já koukám po tomto:
https://rpishop.cz/servery/5365-wavesha ... ernet.html
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415, Tr 150/70
3x CARSPA 2kW, 1x CARSPA 4kW, iPower+ 3kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
1 kW "nabíječka" 24 V
15 912 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
?
cipis
Moderátor
 
Příspěvky: 2693
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Lokalita: blízko Brna
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod JohnySK » stř led 11, 2023 5:13 pm

DAKUJEM za odpovede!! Idem nieco z toho kupit. Este raz moc krat dikes chlapi!!!
?
JohnySK
 
Příspěvky: 35
Registrován: pát led 03, 2014 12:35 pm


Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod dusanmsk » pon kvě 22, 2023 8:22 pm

Ma prosim niekto overene, ze s EASTRON SDM630M Modbus je mozne merat dodavku do siete? Chcem to ako zachrannu brzdu - v pripade ze zacne naskakovat dodavka (v dosledku poruchy/zleho nastavenia menica) tak vyrazacia cievka zhodi istic pred menicom. Modbus a automatizaciu si poriesim, ide mi teraz primarne o to, ci to ten elektromer reportuje. Podla datasheetu by to malo vediet (register 30075 - Export Wh since last reset), ale neviem aku to ma presnost a ci to je v podmienkach CR pouzitelne (nebudem mat povolene ani technicke pretoky).
?
dusanmsk
 
Příspěvky: 222
Registrován: pát říj 15, 2021 9:41 am


Předchozí

Zpět na Elektroporadna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'