Tak jsem se zase po několika letech dostal k tomu, abych trochu posunul tenhle můj nápad s ostrovem.
Asi nebudu zbytečně trápit klávesnici vypisováním proč mi to tak dlouho trvalo se sem zase vrátit. Každopádně už jsem nashromáždil téměř vše potřebné, takže i když slunečná sezóna končí, já jdu slunci vstříc.
Před časem jsem dost levně nakoupil hromadu panelů na pokusy ze šroťáku, dnes mi přišel regulátor dobíjení (Tristar) a taky jsem nakresli schema zapojení, jak bych to chtěl zrealizovat. Teda přiznávám, že jsem si to dost usnadnil tím, že jsem našel kus schematu tady někde na fóru a přizpůsobil jsem tam a domaloval vše potřebné. Taky jsem to hodně upravoval po konzultacích s kolegou "Dracekvo".
Zkrátka tady je obrázek a ještě mi to zkuste, prosím skouknout, než se pustím do realizace.
1,2,3 jsou tři bloky pojistkového odpojovače na nožové pojistky. Smysl je ten, že jedním tahem odpojím regulátor z obou stran a ještě odpojím i baterii. Některé komponenty by šly použít i jiné, třeba vhodnější, ale snažil jsem se co nejvíc využít toho, co jsem kde za něco vyšmelil bezhotovostně.