pezizka píše:FRSO píše: Jak jistíš výstup 230V z měniče ??
Z měniče bez jištění až do rozvaděče ca 12m od něj. Vím že to není úplně košer

ale myslím že by to spělo ke zhruba stejnému jak s těmi 12V. Z principu. Chci z měniče dostat vše co dokáže. A tento dokáže fakt moc. Klimu 650W rozběhne vždy bez vyhodnocení problému, ale trochu se střapčí

Mimoděk HF China 1kW si ani neprdl, než

Takže je nějaké smysluplné jištění té 12m trasy? Já o něm nevím. Jediné "jištění" je to, že pokud se měnič jež je spínaný PLC nerozeběhne do nastavené doby (toto je vyhodnocováno sepnutím relé za jištěním v rozvaděči) tak ho PLC vypne a dá vědět. Taky spoléhám na to, že by si měnič poradil. Do toho rozvaděče to mám taženo 1,5mm2. Zde je fíčko a jistič 6A charakteristika C. Ale to beru spíš jako bezpečnost

(to fíčko) a ten jistič spíš proto kdyby se relé speklo a síť hurá do měniče

JJ, já taky nejistím výstupy modifik ani sinus, pouze přívod od aku do měniče, ale začnu to tam dávat, na ten 1200VA stačí na výstup možná 10A s char. B, aby to podrželo i při tom startu na max výkon, jinak by stačil i 6A jistič. Ty Victrony rozjedou hodně a vcelku max jen zavrčí a jede. Škoda že se nedají programovat třeba jak ty C1200VA. Měl jsem doma na test tu novou C1200VA a byla super, rozjede i klimu 950W v pohodě. Kamarádovi jsem dal tu co máš ty ale jen 800VA, má tam vodárnu 450W, lednici A++, TV LCD, světla, atd., všechno rozjede natvrdo najednou a ani moc neprotestuje. To je ta výhoda těch lepších měničů např. Victron a Studer, že to dá krátce pro rozběh ten 2 násobek výkonu.
Jak máš udělané aby ti měnič vypnul, pokud už bude napětí na LIFEYPO4 malé, respektivě pokud to chceš při určitém napětí vypnout a znovu zapnout, u těch C1200 se to dá nastavit všechno přes MK2-USB, včetně výstupního napětí a ostatních funkcí spořících režimů. Multiplus je v tomto směru ještě lepší.