Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 12:43 am
Skrat píše:Měnič napětí Soluowill NP3000-24 24V/230V 3000W čistá sinusovka =8200,0Kč
Kombinovaný měnič napětí 3KVA-24, DC/AC 24V/3000W, regulátor PWM=7990,0Kč
Měnič napětí EPever IPower 2000VA 24V -píšou není vhodné na ledničku=4800,0Kč
Napěťový měnič 24VDC-AC230V KS3000P (čistý SINUS)=8000,0Kč
Dobrý den.Obracím se na vás s prozbou o doporučení letního měniče.Dal sem sem seznam měničů a nevím pro který se rozhodnout.Přiblížim situaci: Systém 24V ,baterky Lion 10-12Kw-ostatní v podpisu.Do 10hodin mám baterky nabité a chtěl bych napájet Pergolu. 1x Lednička malá +-100W,Plotýnka max výkon 800W a ohřívač vody 2000W.Ohřívač bych chtěl dát přez proudové relé,aby se voda nahřívala jen když se nic jiného nepoužívá.Taky sem uvažoval tělísko v ohřívači vody vyměnit za slabší= boužel nejde.Tak přez diodu,tyristorovou regulaci prostě zeslabit jeho příkon.
Nebráním se ,ba naopak budu rád, klidně za doporučení jiného měniče.Zatím se mi nejvíce zamlouvají měniče s Trafem LF.Děkuji za radu
Skrat píše:Pro FRSO:stím trafem,není to špatný nápad.Zásobník v pergole má jen 15L vody a 500W by mohlo stačit.Kouknu na ceny
Skrat píše:Ještě mne napadlo co použít autotrafo
Skrat píše:Ještě mne napadlo co použít autotrafo
Skrat píše:Docela tápu jak to udělat.Kybosuv vytěžovač spíná podle napětí na baterkách.Do pergoly de jeden kabel 3x2,5Cu.Lednička,vařič a ohřívač vody je vše v pergole.Jedině do pergoly dát proudové relé,aby když se zapne vařič nebo lednice, tak se vypne ohřívání vody.To musím naštudovat.
Skrat píše:Docela tápu jak to udělat.Kybosuv vytěžovač spíná podle napětí na baterkách.Do pergoly de jeden kabel 3x2,5Cu.Lednička,vařič a ohřívač vody je vše v pergole.Jedině do pergoly dát proudové relé,aby když se zapne vařič nebo lednice, tak se vypne ohřívání vody.To musím naštudovat.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků