Hoj... mozna jsem neco prehlidl ale stale mi neni jasna jedna vec.. Mame ongrid menic, ktery dodava energii do site. Zaroven je na tu samou sit nafazovan a dodava do ni energii. Predpokladam ze ACIN do takove ongrid elektrarny je zaroven i ACOUT. Jinak by musel z elektrarny (z DS) vest kabel prvne do ongrid menicu coby ACIN a teprve z nich ven jako ACOUT coz je proste blbost.
No a ted kdyz ongrid menic tlaci do site energii, tak to dela tak, ze zvysi napeti o neco vice nez napeti v siti. Rozumim tomu spravne? No a ted mi neni jasne jak ten ongrid menic pri mereni pozna, ktere volty jsou jeho a ktere jsou site. V pripade ze do site dejme tomu posila 240VAC pak na svych svorkach ma 240VAC i kdyz sit ma 230VAC, jenze on posila do site 240VAC a tak na svych svorkach nema napeti site, ale sve napeti.
Jak tedy muze merit sit? A jak se na ni muze vlastne "on the fly" fazovat kdyz vyrabi energii a tlaci to do site? Pokud to tlaci do site, pak muze merit pouze tu svou energii (napeti ktere vyrabi) a uz nezmeri napeti site.
V cem je ta finta, ze to jede?
Pokud je to na delsi povidani, staci mi link, diky za nej, nastuduju. Pokud to je nejaka trivialni vec, pak diky za vysvetleni.
EDIT: a nebo to pozna podle smeru a velikosti toku proudu ? Kdyz to netece tak proste prida volty a ono to tect zacne ? S tim ze max je proste pravdepodobne 250VAC a pres to stridac nejede?