od ladforu » ned kvě 08, 2022 4:57 pm
Dobrý den pánové, jdu s dotazem k tomuto měniči. Známý si někde sehnal panely,baterky si koupil po poradě se svým sousedem, regl jsem mu sehnal, pozapojoval a včera mě poprosil jestli bych nesehnal měnič.Nabidl jsem mu svůj, který přes 2 roky sloužil mě v čistém ostrovu, na ds nebyl nikdy, jen na centrále asi před rokem ,abych vyzkoušel ac vstup.Funkční, ale pro dobíjení aku slabý. No,tak si jej včera odnesl se slovy, že si elektriku dělal sám, tak snad tomu rozumí. Večer mi volá a “Pepo, připojil jsem vstup ds, dobrý, zkusil jsem přepnout, dobíjí baterku,tak jsem to dobíjení vypl. Do zasuvky dal vidlicku, fázi na fazi (odvod) a zelenozlutej a modrej zpátky na sběrnici (z které tahal i přívod), najednou to začlo pištět, overload červeně, prásk ,světlo zpod střídače a smrad spáleniny z ventilátoru.....a prej jestli mi to fungovalo ......(ještě mi ho nestihl zaplatit....tak ho mám na stole, koukám už 2 hodiny co to od.... a nic ... nic poškozeného není vidět.Stridac funguje na síť i na baterie nadále dokáže baterie dobíjet ale na výstupech ac je snad 9 a 12 voltů.... výstup jde vypnout, i zapnout pak ukazuje,že na vystupu je 230 no jsou tam výše uvedené hodnoty.... chtěl bych vás poprosit o navedení kde může být problém?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Upravuje se.
-

ladforu
-