Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 03, 2022 4:30 am


Měnič napětí

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.

Měnič napětí

Příspěvekod Jiri » úte čer 14, 2011 6:34 pm

Potřeboval bych radu týkající se měniče napětí. Koupil jsem měnič s modifikovanou sinusovkou 300W výrobce CARSPA. Pokusil jsem se připojit TV, vše šlapalo jen v reproduktorech TV se objevilo pravidelné lupání. Možná už to tu okrajově bylo řešeno ale jak toto lupání odstranit. Potřebuje moje led TV čistou sinusovku? Dík
?
Jiri
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned bře 06, 2011 7:16 am

Re: Měnič napětí

Příspěvekod tomas » úte čer 14, 2011 7:18 pm

Typ televize? Lupání v jakých intervalech?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2442
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Měnič napětí

Příspěvekod Jiri » úte čer 14, 2011 7:29 pm

Lupání je v cca vteřinovém intervalu.
LED TV Sharp AQUOS Quattron LC 46 LE 820 E
?
Jiri
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned bře 06, 2011 7:16 am

Re: Měnič napětí

Příspěvekod tomas » stř čer 15, 2011 8:30 am

Těžko říct kde je problém. TV má dle stránek výrobce jen 74W. Leda změřit, nejlépe osciloskopem. Sinusový měnič je jistota.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2442
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Měnič napětí

Příspěvekod Jiri » čtv čer 16, 2011 6:41 pm

"Sinusový měnič je jistota." Mám tomu rozumět tak že bez pochybností tento měnič vše vyřeší? Je to docela investice. Navíc mě dost vadí hlučnost. Nevím jaké jsou možnosti na trhu.
?
Jiri
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned bře 06, 2011 7:16 am

Re: Měnič napětí

Příspěvekod Palča » sob čer 25, 2011 8:35 pm

Já dávám ve svých instalacích všude sinusový měnič od té doby, co modifikovaná sinusovka odpálila zákazníkovi všechny LED žárovky za 2 dny. A to nebyl vadný měnič, prostě LED žárovky nesnášely obdélník. Takovým problémům se chci vyhnout.
Hlučnost jsem taky řešil, koupil jsem místo hlučného zabudovaného 6cm ventilátoru v měniči 2x 14cm ventilátory a připěvnil je na tělo měniče. Nic neslyšíte ani když stojíte přímo pod měničem :-)
?
Palča
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob čer 25, 2011 7:44 pm
Bydliště: Přerov

Re: Měnič napětí

Příspěvekod avatar » ned čer 26, 2011 11:26 am

takto sem to resil v PC kde byl malej hlucnej ventilator koupil sem veci a pohoda nic nejde slyset
?
avatar
 
Příspěvky: 472
Registrován: ned kvě 08, 2011 9:16 am

Re: Měnič napětí

Příspěvekod vmax2 » úte lis 29, 2011 9:22 pm

Zdravim,nevim sice jestli tu jsem spravne,ale mam nasledujici dotaz,jak je mozno spustit menic pri vypadku proudu/elektrarna na ZB,kde menic pracuje jen pri proudu ze site.Dekuji
?
vmax2
 
Příspěvky: 40
Registrován: ned lis 13, 2011 8:23 pm

Re: Měnič napětí

Příspěvekod matej » úte lis 29, 2011 11:11 pm

vmax2 píše:Zdravim,nevim sice jestli tu jsem spravne,ale mam nasledujici dotaz,jak je mozno spustit menic pri vypadku proudu/elektrarna na ZB,kde menic pracuje jen pri proudu ze site.Dekuji

Jedině dát mu napětí k přifázování z něčeho jiného - např. z elektrocentrály anebo z nějakého jiného ostrovního měniče, už to tu někdo zkoušel a fungovalo to, ale je potřeba zajistit aby zátěž byla vždy větší než příkon toho síťového měniče! tj. aby část výkonu vždy šla z toho ostrovního měniče / elektrocentrály.
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej
 
Příspěvky: 823
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Měnič napětí

Příspěvekod vmax2 » stř lis 30, 2011 8:41 pm

Takze jestli mam nejmensi menic 2kwh,musi dat centrala vic jak 2kwh????/ve skutecnosti dle max.vykonu panelu cca.1,6kwh nebot mam na menici rezervu vykonu/
?
vmax2
 
Příspěvky: 40
Registrován: ned lis 13, 2011 8:23 pm

Re: Měnič napětí

Příspěvekod matej » čtv pro 01, 2011 12:57 am

vmax2 píše:Takze jestli mam nejmensi menic 2kwh,musi dat centrala vic jak 2kwh??


Ne, je potřeba pouze zajistit aby příkon zátěže byl větší než výkon měniče který chcete rozběhnout za pomoci toho druhého měniče. To znamená - pokud je okamžitý výkon FV systému třeba 2kW a max. výkon centrály 1kW, musí být zátěž mezi 2kW a 3kW.
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej
 
Příspěvky: 823
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm


Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Ubermetrics [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'