jasně, trafa jsou to nejslabší, ale i tak je to použitelný. Navíc díky lepším budičům a tlumivce poklesla klidová spotřeba oproti PJ, a sice jsem to neměřil, ale asi i narostla účinnost při malých odběrech. Mám mezi trafy mezeru, a snažím se tam prohánět vzduch, ale tohle je pracovní verze, ve finále bych chtěl ty trafa taky trochu vydatnější. Tady je ukázka výkonové desky s budiči pro 10x TO220 mosfet (celkem 273mm), s možností odříznutí na 7x mosfet s délkou 200mm třeba pro PJ5000 a pod.
powerboard-max1.png
Do konektoru se zacvakne protikus osazený na desce s řídícím obvodem, zdrojem 15V (12V) a 5V, s trafem pro zpětnou vazbu, s proudovým trafem pro proudovou zpětnou vazbu a s řízením ventilátorů. To ještě nemám, v prvním kole to zas bude bastl s EG8010,
protože pořád nikdo z vás nechce naprogramovat to řízení měniče...
Ještě řeším chladiče, pokud se mi rozumně podaří získat (ofrézovat) chladiče do "F" profilu, tak by deska mohla být jenom 110mm široká. Tohle je zatím verze pro klasický žebrovaný chladiče, umístěný stejně jako PJ. Na druhou stranu, je to nejjednodušší řešení. V nejbližších dnech zadám do výroby dva prototypy, a pak už jenom dotvořit to řízení, našel jsem další chybu v řízení PJ i EGS. Oba tyto systémy modulují 20kHz PWM jenom jednu polovinu mostu, druhá spíná co 10ms. Správně je to tak, že je jedna větev 5ms sepnutá a ta proti ní dělá sinus 20kHz PWM a pak si to na druhou čtvrtinu půlvlny vymění, čímž se dosáhne rovnoměrné zátěže všech mosfetů. viz
https://2.bp.blogspot.com/--4Reel_mDtI/W4bLqrPcBrI/AAAAAAAAD4o/zEeKokUOu6sTLFDRgCzdKW58p3637WOeQCLcBGAs/s1600/modulace.png proto ve všech měničích typu PJ / EGS na jedné straně hřejí mosfety a na druhé jsou studený, stejně jako odchází RC členy na straně, kde se pořád spíná 20kHz. Vidlácký řešení je dát na stranu s rychlým spínáním víc mosfetů. Děkuji, nechci. A nebo přeházet výstupy z EGS, aby SPWM generovaly horní mosfety (mají chladič v celku, tudíž kousek větší) a spodní jenom 50Hz, ale to chce odvahu a výsledek je nejistý a pořád špatně.
Desky by u číňana měly vyjít na nějakejch 150Kč/kus, pokud by jich bylo 10ks, a ty řídící i na míň, ale nechci to rozjíždět, dokud nebudu mít na rozumné úrovni vyřešenou tu řídící část.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.