Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 4:30 pm
pamiaxxx píše:Když bych použil tento motor - celé toto zařízení:
http://www.ebay.de/itm/1000W-48V-WINDGE ... OSwHnFVr18
marko250 píše:Trochu tady zneužiji názvu vlákna a měl bych na znalé dotaz s pohonem pro pilu a štípač.Byl na nich 3-f 400VAC motor 2800otáček/3kW a potřebuji je nyní nahradit a na trhu je buď s cívkou 1-f /230VAC/2800ot./3kW ,který mi už ale firma dodává měsíc a půl a nemám na ně nervy už.Nebo tady ta varianta DC motoru co uvedl >pamiaxxx
http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/7-1 ... m-chlazeny
Jak by vypadala instalace,kdy musí být kabeláž 20m od stroje a napojení by bylo na regl a baterky (59VDC/630A).Není mi jasné zapojení motoru samotného(čtyři vývody?),fyzicky bych ho přenášel mezi těmi stroji(bajonet+dvoupólový konektor Anderson 200A/600V).Je tam nutná ještě nějaká regulace,jaká kabeláž by šla použít na těch 20m,jaký vypínač by šel na to použít?Co bude dělat motor v zátěži oproti tomu co tam byl(účinnost AC/DC motoru).Líbí se mi rozměr a hmotnost DC motoru což ulehčí sestrojení kotvení na stroje a přenosnost a nebudu muset nic měnit přez měnič,prostě svítí tak řežu a pak štípu.
marko250 píše:Trochu tady zneužiji názvu vlákna a měl bych na znalé dotaz s pohonem pro pilu a štípač.Byl na nich 3-f 400VAC motor 2800otáček/3kW a potřebuji je nyní nahradit a na trhu je buď s cívkou 1-f /230VAC/2800ot./3kW ,který mi už ale firma dodává měsíc a půl a nemám na ně nervy už.Nebo tady ta varianta DC motoru co uvedl >pamiaxxx
http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/7-1 ... m-chlazeny
Jak by vypadala instalace,kdy musí být kabeláž 20m od stroje a napojení by bylo na regl a baterky (59VDC/630A).Není mi jasné zapojení motoru samotného(čtyři vývody?),fyzicky bych ho přenášel mezi těmi stroji(bajonet+dvoupólový konektor Anderson 200A/600V).Je tam nutná ještě nějaká regulace,jaká kabeláž by šla použít na těch 20m,jaký vypínač by šel na to použít?Co bude dělat motor v zátěži oproti tomu co tam byl(účinnost AC/DC motoru).Líbí se mi rozměr a hmotnost DC motoru což ulehčí sestrojení kotvení na stroje a přenosnost a nebudu muset nic měnit přez měnič,prostě svítí tak řežu a pak štípu.
Pozor, toto nestačí. Je potrebné, aby mel motor predtím nominální výkon ve hvezde. Takže nejsou vhodné motory, které byly puvodne určené pro prepínání Y/D.redcrown píše:Podle mě většina motorů jde zapojit do trojúhelníka, takže není problém s výkonem u 1f měniče.
xxtt píše: Motor z linku je totální pruser, zjevne nemá s 3kW nic společné, to udelá opravdu jenom snad krátkodobe.
Ješte k domu drze napíšou vzduchem chlazený, a nic co má společné se vzduchovým chlazením tam nevidím.
S temahle výkonama vyjdou prívodní kabely opravdu tlusté.
Nevím, co jste mi tím chtel ríct. Navrhuju motory s PM za peníze. Preju hezké pokusy s akupilou zatíženou semtam pár minut. Zmerte si ale nekdy i mechanický výkon, místo toho rozplývání.abrams píše:xxtt píše: Motor z linku je totální pruser, zjevne nemá s 3kW nic společné, to udelá opravdu jenom snad krátkodobe.
Ješte k domu drze napíšou vzduchem chlazený, a nic co má společné se vzduchovým chlazením tam nevidím.
S temahle výkonama vyjdou prívodní kabely opravdu tlusté.
Zdravím ,
motor z linku je na 99% 3f s permanentními magnety , se stejnou architekturou jako jsou modelářské 3f elektromotory . Osobně jeden maličký letadýlkový 750W @18V DC používám v aku-řetězové pile k naprosté spokojenosti. Zmíněný motor s patřičným regulátorem bude více než adekvátní náhradou za obyč 400V AC 3f motor
.
Elektronům zdar
...marko250 píše:Je proud na štítku rozběhový,odpovídá tedy 4094W(17.8A) a mám jít po pojistkách?
marko250 píše:Asi to bude ten jistič zásuvkového okruhu , tuším že tam mám jen 16A B,jen sem si chtěl být jist s tím zapojením, než to zapnu někde tvrději.A jsem tedy zvědav co na to řekne Power Jack
![]()
![]()
![]()
Jinak tento motor na tom s účinností není zase tak špatně dle tabulky(77%) a krouťák má taky,není to klasický 3-f zapojený na 230VAC.Uvidím co z toho vyleze.
jmenovitý výkon -3,0kW/osová výška -100mm/typ- 1LF7 106-2AB../otáčky -2905 min-1/účinnost -77%/účiník -0,95/ jmenovitý proud při 230V -17,8A/záběrný moment- 4,05Nm/poměrný záběrný moment Mz/Mn -0,41/poměrný záběrný proud Ik/In -6,2/poměrný moment zvratu Mmax/Mn- 2,5/Cb- 60μF/moment setrvačnosti kg/m2-0,0051/hmotnost- 23,10kg
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků