Já mohu přispět do diskuse svými zkušenostmi s RCT (6kW): Jak se píše výše, jedná se o řešení kde si musíte koupit vše od jednoho výrobce a to vč.baterií. Aplikace má sice volbu na typ baterií a skoro by to vypadalo jako že tam po nějakém upgradu přibude možnost jiných baterek, ale co jsem zjišťoval u výrobce, nevypadá že by se na to chystali.
Měnič umí dát buď 2kW na každou fázi při 3f provozu. Pro režim zálohy lze zvolit i 1f režim, kdy pak umí 6kW a všechny fáze spojí dohromady-proto je malý výpadek při přepnutí na backup v tomto režimu...a samozřejmě nemožnost použití 3f spotřebiče v takovém režimu. Ale zas kdo by zálohoval tepelné čerpadlo baterkama, že? U 3f backupu mi ty 2kW na fázi občas nestačily a to tam toho nemám moc, jen pár zásuvek a světla. Ale něco v domě, asi nějaký čínský zdroj tam špičkově dělal nějaké prasečiny a mě pak nenabíhal backup. Na to je dobrá ta možnost 1f/6kW zálohy. Já si sice rozhodil jističe na fáze, ale někoho by mohly omezovat ty 2kW na fázi při 3f ongrid provozu, na to je potřeba myslet.
Co se týče asymetrie, tak tady není co vytknout. Reaguje to na zapnutí spotřebiče vcelku rychle a energie teče primárně tam, kde je spotřeba-to je v appce hezky vidět. Přetoky do sítě jsem žádné velké nezaznamenal, ale mám před tím ještě Wattrouter, který při nabité baterce ještě nahřívá aku, takže to je spíš o nastavení WR. Ale pokud se dá věřit té jejich appce, tak to opravdu směruje dobře.
Spotřeba v noci vcelku malá, teď nevím přesně ale myslím že nějak 20-40W, to bych teď kecal.
No ale jako všude, i tady jsou problémy: Jednak přes pravidelnou kalibraci se stává, že procento nabití baterií najednou spadne na nulu. Výrobce to svaluje na rozbalancované baterie, je fakt že doporučili nechat nabíjet na 100% a nějakou dobu to pomůže, ale je to takové divné. Pořád to nemají vyřešeno a nastává to několikrát do roka. Podotýkám, že jde o jejich vlastní baterie

Pak měli nějakou sw chybu která způsobila odpálení měniče, vyměněno v záruce. A to se mi stalo prosím 2x. Teď už to 1,5 roku drží a doufám, že to tak zůstane

Každopádně k 10ti leté záruce na baterky je vhodné mít i 10let na měnič (standard měli 5 let, nevím jak je teď).
V zásadě tedy kromě uvedených dvou nešvarů spokojenost.