kodl69 píše:Pro bezpečnost stačí pojistky dle datasheetu panelů.
Tato skutečnost by mne převelice zajímala. Mnohokrát jsem ji řešil a nevyřešil. Tož jak na to?
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 8:52 am
kodl69 píše:Pro bezpečnost stačí pojistky dle datasheetu panelů.
střídač_N píše:Píši, že jižní orientace je nejvýhodnější a doplním, za každého počasí, tedy i v zimě. Ten problém spočívá v tom, že se pro něco musíme rozhodnout., neb nemůžeme mít současně obojí.
střídač_N píše:Kybos vše spotřebuje (7,5kWp) a ještě má málo, tak preferuje víc jihu, střídač vše nespotřebuje (5kWp) a má tím hodně zbytků, tak preferuje menší možnou baterku a víc východozápadu.
kodl69 píše:To co píšete je všechno teorie...........
kybos píše:...............není nutno vidět řešení tohoto problému tak černobíle, tedy buď a nebo...........
kodl69 píše:... U mejch panelů s Imp je doporučená pojistka 10A, což je bez problému......
kodl69 píše:...Že je v některým panelu něco špatně bych jistě diagnostikoval dřív.....
ota píše:Podle mne je rozložení panelů východ-západ vhodné pro ongrid instalace tam kde není jiná možnost.
Pro ostrov/poloostrov je od podzimu do jara jediný vhodný směr a to je jih. Z východu či západu přichází sluneční energie pod nízkým úhlem a ze strany, takže solární zisky jsou velmi malé.
kodl69 píše:Proč by ta pojistka 10A neměla fungovat? ......
Nikomu nezakazuji tyto výrobky používat, dokonce je používám i já.kodl69 píše:...........Pojistka PV10 v odpojovači OPVA10 je standartní výrobek.....
Tady již cítím pokus o nějakou novou politickou korektnost. Z druhé strany když výrobce panelů něco doporučuje (oddělit diodami), je to návod výrobce, nebo jen takové plkání výrobce.kodl69 píše:..........návod výrobce má jenom o stupeň nižší váhu než zákon.....
kodl69 píše:...........A jestli mi někdo ukáže diodu se závěrným napětím 150V s úbytkem při 8A výrazně méně než 1V, rád si ji koupím...........
kodl69 píše:Nepsal jsem jediná vhodná, ale takhle nějak dimenzovaná. Čím vyšší závěrný napětí, tím vyšší úbytek v propustném směru, fyzika je neúprosná.............
kodl69 píše:...... Můžu na tohle téma zajistit zájemcům konzultaci se soudním znalcem v oboru elektro.....
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], JB203 a 1 návštěvník