Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon úno 06, 2023 4:14 am
netko píše:Krásne nedeľne popoludnie. Uvažujem aké batérie použiť v dnešnej dobe resp. aká technológia je výhodnejšia či Lifepo alebo Lion, pripadne niečo nove (počkať na grafenove články čo začínajú v čine??).
Pripadne aké mate kto skúsenosti s akou technológiou, životnosťou článkov, nabíjacie prúdy,..?
Ja momentálne používam LiFepo (Winston) 400Ah od roku 2001 a idu úplne bez problémov, nepozorujem žiadne zníženie kapacity, dokonca po dvoch rokoch to nabehlo na 430Ah.
Chodím z prúdmi max 150Ah.
Aký je Váš názor dnes akým smerom sa ubrať? Či Lion, Lifepo? Prečo ak? Ktorá vydrží koľko cyklov? C?
netko píše:Krásne nedeľne popoludnie. Uvažujem aké batérie použiť v dnešnej dobe resp. aká technológia je výhodnejšia či Lifepo alebo Lion, pripadne niečo nove (počkať na grafenove články čo začínajú v čine??).
Pripadne aké mate kto skúsenosti s akou technológiou, životnosťou článkov, nabíjacie prúdy,..?
Ja momentálne používam LiFepo (Winston) 400Ah od roku 2011 a idu úplne bez problémov, nepozorujem žiadne zníženie kapacity, dokonca po dvoch rokoch to nabehlo na 430Ah.
Chodím z prúdmi max 150Ah.
Aký je Váš názor dnes akým smerom sa ubrať? Či Lion, Lifepo? Prečo ak? Ktorá vydrží koľko cyklov? C?
vla píše:Proč měnit co funguje, rozšířil bych o li-fe, nebo chceš kombinovat různé systémy?
netko píše:Kombinovať nechcem je to nova inštalacia a niečo tam potrebujem použiť. Rad by som dozvedel nove skusenosti, poznatky, cenove rozdiely, inovacie? Keď som uvažoval čo použiť, tak všade použivaju Lion. Prečo? Keď som kupoval Lifepo boli udaje rôzne o počte cyklov tušim aj 7000cyklov. A nerozumiem teraz, že všade strkaju Lion keď udavaju že vydržia 1000 cyklov +- niečo. Preto bude vďačny za každe info. Dik
netko píše:a k lipol nema niekto info ako su na tom?
Matess píše:Jsou už dnes docela levné, jsou bezpečnější a neviděl jsem je hořet.
Mikel píše:Matess píše:Jsou už dnes docela levné, jsou bezpečnější a neviděl jsem je hořet.
Tak plnim tve prani a zde muzes videt horet LIFEPO4 https://www.youtube.com/watch?v=07BS6QY3wI8
Kazda baterie za urcitych podminek bude horet.
pezizka píše:Ano to je pravda, ale to video je docela extrém. Takové zacházení asi v běžném úložišti nehrozí. Férovější by bylo srovnat jak se tyto technologie chovají za vnitřního zkratu, brutálního přebití a snad i zkratu, ale ten by měl být podchycen jištěním. A taky jak eventuální teplo ovlivní sousední články. Mám jeden Winston který patrně prodělal vnitřní zkrat a nic divokého to neprovedlo. Nafouklý, roztavený plast, dle původního majitele mlha a smrad v baráku, ale nic víc. Nejsem žádný expert, ale jsem přesvědčen, že LiFePo jsou na tom v tomto ohledu lépe.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků