Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 8:30 am
Atman píše:Ja to mám tiež na hulváta ako ochranu MPPT ak by pri slnku BMS nejako odpojilo Lifepo4. Ak to vieš dobre predať, predaj a ak sa ti zdá že sa za cenu olova nevyplatí. pripoj. Získaš tým značné zvýšenie kapacity v spodnej polovici SOC a tiež ochranu Lifepo4 dolu, lebo sa dolné koleno krivky stratí a stane plytkým.
Atman píše:Ja to mám tiež na hulváta ako ochranu MPPT ak by pri slnku BMS nejako odpojilo Lifepo4. Ak to vieš dobre predať, predaj a ak sa ti zdá že sa za cenu olova nevyplatí. pripoj. Získaš tým značné zvýšenie kapacity v spodnej polovici SOC a tiež ochranu Lifepo4 dolu, lebo sa dolné koleno krivky stratí a stane plytkým.
fatter píše:Je to AGM WING ESL 150-12FT. Zda sa ze by mu 57V nemalo vadit. A pre LFP to moze byt vela? Skoro kazdy tu pise o 3,65V na clanok, co je 58,4V
kodl69 píše:3.65V ani při balancování!!! Pokud to má fungovat mnoho roků, je potřeba nastavit začátek balancování na 3.40V, a při 3.50V na některým článku vypínat nabíjení/ omezovat nabíjecí proud, jak kterej systém umožní. I tak by se tam tyhle napětí neměly objevovat často, já mám balancování nastavený jednou za týden, a i to je možná moc často... Jinak je konec nabíjení na 54.4V což pro 16s je 3.4V na článek, tj sem tam vrkne balancer na nějakým článku nejstarší baterky...
BMV 700 neměří napětí jednotlivých článků, čímž to je pto li-ion i pro lifepo4 prakticky k ničemu, jenom dokáže odhadnout SOC, ale neochrání jednotlivej článek před vznikem mimořádné události, což je přebití a podpětí !!!
shuty píše:kodl69 píše:3.65V ani při balancování!!! Pokud to má fungovat mnoho roků, je potřeba nastavit začátek balancování na 3.40V, a při 3.50V na některým článku vypínat nabíjení/ omezovat nabíjecí proud, jak kterej systém umožní. I tak by se tam tyhle napětí neměly objevovat často, já mám balancování nastavený jednou za týden, a i to je možná moc často... Jinak je konec nabíjení na 54.4V což pro 16s je 3.4V na článek, tj sem tam vrkne balancer na nějakým článku nejstarší baterky...
BMV 700 neměří napětí jednotlivých článků, čímž to je pto li-ion i pro lifepo4 prakticky k ničemu, jenom dokáže odhadnout SOC, ale neochrání jednotlivej článek před vznikem mimořádné události, což je přebití a podpětí !!!
ak koncis nabijanie pri 54,4V tak na ake napatie mas nastaveny float?
Soban píše:Neměl by být float na 3.35V na článek? (53.6V)
A bulk většinou na 3.45V na článek? (55.2V)
Soban píše:Dale jsem se dočetl že lifepo4 by se nemělo držet na napětí jak se baterka nabije, takže nastavovat bulk a float na stejnou hodnotu je blbost.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Google [Bot] a 0 návštevníků