Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 2:42 am
Ryko píše:Dufam, ze pisem do vhodnej temy. Mam dotaz ohladne napatia uplne novych clankov po nabili + ich nafukovanie. Robil som klaicky top balancing a skladam teraz 48V pack a jeden zo 16 nedrzi napatia po nabiti. Vsetky sa ustalia na 3,58-3,59 V, ale jeden po par dnoch klesne na 3,46-3,47 V. Zname to vadny clanok alebo clanok z nizsou kapacitou? Jeden clanok zas je po nabiti podstatne viac nafuknuty ako ostatne, napatie je ale v poriadku. Je toto tiez vada, alebo len vlastnost a je normalne, ze niektory clanok sa viac nafukne? Nabijanie bolo velmi nizkymi prudmi vzhladom na kapacitu.
Franta2776 píše:Nedrží, já mám teď nastaveno na 16S 57,6V to je 3,6V na článek,kvůli gelovkám a když mi uteče článek přes 3,65V tak BMS přeruší nabíjení.CCA do minuty klesne napětí na 3,55V a BMS znovu připojí dobíjení.Do baterie pořád teče cca 20A,takže se nedá říct,že je plně nabitá.
FRSO píše:Franta2776 píše:Nedrží, já mám teď nastaveno na 16S 57,6V to je 3,6V na článek,kvůli gelovkám a když mi uteče článek přes 3,65V tak BMS přeruší nabíjení.CCA do minuty klesne napětí na 3,55V a BMS znovu připojí dobíjení.Do baterie pořád teče cca 20A,takže se nedá říct,že je plně nabitá.
Tak to dostávají pěkně naprdel, tak jestli to máš kvůli gelovkám tak vysoko, tak se to dá udělat vhodným nastavením v BMS, taky provozuji AGM PB a k tomu paralelně Lifepo4 s vhodným nastavením BMS a není problém, Lifepo4 se nabíjí jen na 13,8V a olovo na 14,40V, spolupracují spolu bez problému.
oldakzz píše:Opravdu články drží po odpojení nabíjení 3,58-3,59 jsou to LIFEPO??? Já mam aktuálne články odpojené po testu kapacity dle datasheetu a napětí je u všech článku po ustálení nabíjení 3,35V (EVE 280LF, nabíjeno na 3,65V a okamžitý cutt-of po dosažení )
Tipuju že byly pěkně přebíjeny nad 3,65, možná jak LION na4,2V?
vla píše:Otázkou taky je co je to TOP formátování. Taky před pár lety se doporučovalo formátovat napětím 4V, dneska už 3,65 V, asi to má nějaký důvod.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků