Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř dub 14, 2021 9:48 pm
Dreambox píše:Čím přesně trvale měřit 16 článků,s přenosem do PC.
Dreambox píše:Čím přesně trvale měřit 16 článků,s přenosem do PC.
Problém u té čveřice je, že neměříš napětí článku (vyjma prvního) nýbrž napětí baterie. Postupně se Ti odečítáním mění nepřesnost měření a to i v závislosti na možném rušení - délka přívodních vodičů ke spojům článků...... Rozlišení je jedna věc, spočítej si přesnost měření napětí prvního článku z poslední čtveřice (blízko těm 64V) a hned se pohybuješ minimálně kolem 10mV (takový první pohled na parametry)........ ale je to levné.cerm píše:Co třeba se čveřicí ADS1115 s arduinem ,......
Pokud by se jednalo o BMS nebo havarijní hlídání tak snad, pro pouhé logování mi to přijde zbytečně nákladné řešení.willcz píše:pokud chces neco funkcniho tak bych sel do overeneho reseni tzn bud rec-bms, batrium ...
brumlaj píše:Problém u té čveřice je, že neměříš napětí článku (vyjma prvního) nýbrž napětí baterie. Postupně se Ti odečítáním mění nepřesnost měření a to i v závislosti na možném rušení - délka přívodních vodičů ke spojům článků...... Rozlišení je jedna věc, spočítej si přesnost měření napětí prvního článku z poslední čtveřice (blízko těm 64V) a hned se pohybuješ minimálně kolem 10mV (takový první pohled na parametry)........ ale je to levné..
dracekvo píše:Já si hrál s PIC, použil jsem bočník z metalických rezistorů, interní ADC 10bit a interní referenci 2V. Když se to při balancování ohřálo, tak to ulítlo a začínalo to balancovat dříve, což mi vlastně ani nevadilo.
Ale nedostal jsem se k měření kde to vlastně utíká.
Chtěl jsem použít externí napěťovou referenci, jestli by se to nesrovnalo, ale balancéry jsem prodal s baterkama.
Není to problém doma postavit. Ten kód je na pár řádků a žádné komerční řešení není za rozumné peníze.
Nejsložitejší je udělat izolovanou zběrnici po které to komunikuje. Hlavně člověk si to postaví přesně na míru podle toho co potřebuje.
kodl69 píše:To DanoP celkem slušně vychází i LM385+47k odpor k +3-4.5V , kterej je sice oproti tvýmu hodně kompromisní (nižší napětí, vyšší Iq), ale pořád o řád lepší než interní reference 1.2V v Attiny. Pořád se nemůžu dostat k tomu to finalizovat a nasadit do testovacího provozu...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků