Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 2:39 am
volente píše:Tak už opravdu nevím jak pokračovat v pokusech o zapálení 18650 elektrickou cestou.
Články které jsem testoval dosti i brutálnímy způsoby se buď přerušily, nebo si maximálně odfoukly. Maximální teplotu jsem naměřil infra teploměrem kolem 150 st.C. Nevím jak dál, koupil jsem 3kg mastku jemně mletého, ale není jak pokračovat, pokud nejsem schopen článek zapálit pouze elektrickou cestou, bez mechanického vlivu.
Chtěl jsem udělat radost lidem kteří mají strach o zahoření a prokázat teoretické možnosti tohoto materiálu jako inerce, ale bohužel se zatím moje myšlenky pohybují stále v rovině teorie, která vychází z fyzikálních vlastností tohoto materiálu.
rottenkiwi píše:Teraz som dokončil ďalší nabíjací test, ktorý končil na 5.21 V.
Potom už klesal prúd a to sposobilo aj pokles teploty.
Takže ani články zmrazené na -24 *C a nabíjané na 5.21 V neprekročili 150 *C
a nedošlo ani k úniku plynov, článok váži toľko, koľko vážil.
Keď prejde búrka, dám nabité články na dvojplatničku
a budem sa snažiť zaznamenať teplotu, pri ktorej začne článok plynovať a príp. horieť.
volente píše:Ani 12V zdrojem jsem ho nepřemluvil, mohutně se zahřál asi na 140st.C a potom se přerušil.
rottenkiwi píše:Už sú na dvojplatničke, takže minimálne jeden z nich určite začne robiť puf-puf.
Len čakám na tmu, aby som mohol presnejšie merať teplotu pomocou kamery.
Pol hodinu sa nič nedialo, potom pri 164 *C sa ozval výstrel jedného z článkov,
ale článok ostal na pohľad celý, len sa z neho začalo jemne dymiť.
A keďže mi bolo už v obleku a okuliaroch horúco, aj kamera s mobilom
začali štrajkovať, tak som pokus prerušil a nechal všetko vychladnúť.
vlkazajac píše:volente píše:.... Za provozu tam skáčou čísla nahoru dolu a o ničem to nevypovídá. Takže večer, minimální a stabilní odběr a měří se. To má aspoň nějakou průkaznou hodnotu.
Tento panel by Ti pre väčšie meniace sa zaťaženia pomohol ? Škoda, že má len 6 pozícií.
https://hobbyking.com/en_us/2-6s-led-ba ... cator.html
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků