Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 3:33 am
diablo007 píše:Nezkoušel někdo jaký vyrovnávací proud teče při rozdílu třeba 0,2v je trošku škoda že srovnává jen 1,5A když umí víc
DanoP píše:diablo007 píše:Nezkoušel někdo jaký vyrovnávací proud teče při rozdílu třeba 0,2v je trošku škoda že srovnává jen 1,5A když umí víc
0,2V pri Life je privela povedzme ze jeden clanok ma 3,50V (to uz by sa malo davno balancovat) zatial co ine maju 3,3V.
Mam pri nabijani max rozdiely do 50mV (skor mensie 20-30mV), to znamena ze niektore clanky maju este len 3,42V a niektore uz sa balancuju lebo dosiahli 3,45V (u mna prudom 4A), s tym, ze ak by sa napatie zvysilo na 3,50V obmedzi sa nabijaci prud na 4A.
Preto som mandy odpojil a nepouzivam.
marko250 píše:Zapojoval si to tak,že nejdřív propojíš moduly a pak zasouváš konektor od mínus pólu směrem k plusu další konektor,dráty silné do konektorů,baterky nejdřív srovnané a pak nasadit.Když jsem dal nabitý článek(ověřovaný) mezi dva vybité a zapojil pumpy tak tam teklo skoro 10A chvilku,pak se to ustálilo kolem 6-7A(4.1V mezi dva 3.2V).Když na ně sáhneš tak žádný znatelně nehřeje,pokud ano opět rozpoj a zapoj jak píši.
FRSO píše:marko250 píše:Zapojoval si to tak,že nejdřív propojíš moduly a pak zasouváš konektor od mínus pólu směrem k plusu další konektor,dráty silné do konektorů,baterky nejdřív srovnané a pak nasadit.Když jsem dal nabitý článek(ověřovaný) mezi dva vybité a zapojil pumpy tak tam teklo skoro 10A chvilku,pak se to ustálilo kolem 6-7A(4.1V mezi dva 3.2V).Když na ně sáhneš tak žádný znatelně nehřeje,pokud ano opět rozpoj a zapoj jak píši.
Já mám na 4S kabel s konektorem a odpojuji ten balancer 4S a znovu zapojuji a nedělá to žádný problém, jen to zasouvám zešika od mínusu na tom konektoru, u 1S jsem zapojoval od - polu k + a pak propojil ty konektory a taky to fungovalo stejně, ve všech případech to zbalancuje přes noc na cca 2-3mV, během nabíjení pak cca 20-30mV dle odběru.
diablo007 píše:FRSO píše:marko250 píše:Zapojoval si to tak,že nejdřív propojíš moduly a pak zasouváš konektor od mínus pólu směrem k plusu další konektor,dráty silné do konektorů,baterky nejdřív srovnané a pak nasadit.Když jsem dal nabitý článek(ověřovaný) mezi dva vybité a zapojil pumpy tak tam teklo skoro 10A chvilku,pak se to ustálilo kolem 6-7A(4.1V mezi dva 3.2V).Když na ně sáhneš tak žádný znatelně nehřeje,pokud ano opět rozpoj a zapoj jak píši.
Já mám na 4S kabel s konektorem a odpojuji ten balancer 4S a znovu zapojuji a nedělá to žádný problém, jen to zasouvám zešika od mínusu na tom konektoru, u 1S jsem zapojoval od - polu k + a pak propojil ty konektory a taky to fungovalo stejně, ve všech případech to zbalancuje přes noc na cca 2-3mV, během nabíjení pak cca 20-30mV dle odběru.
A při jaké kapacitě a li ion nebo lifepo4?
diablo007 píše:No mám trošku více tak je nechám makat a uvidíme
diablo007 píše:Nezkoušel někdo jaký vyrovnávací proud teče při rozdílu třeba 0,2v je trošku škoda že srovnává jen 1,5A když umí víc
diablo007 píše:No mám trošku více tak je nechám makat a uvidíme
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků