Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 9:01 pm
Fazole píše:Jakou máte zkušenost s nabíjením NiCd do pětí Ah. V manuálu jsem se dočetl, že do této veličiny se baterky nenabíjejí pouze zplynují. Jaké s tím máte zkušenosti.
goodbie píše:nevidělbych v tom žádný velký problém
007ToMMaS píše:Zdravím, už dlhšiu dobu sledujem to že moje batérie majú menšiu a menšiu kapacitu. Neviem či sa mi to zdá alebo je to bohužiaľ tak. Možno ste si to všimli aj vy. Kedysi som počas slečných dní udržal batérie do večera na hodnote 12,5V Teraz to nejak prudko klesá k 12V. Pomôže aby sa trošku prebrali cyklovanie na 11V? Na repas mám všetko potrebné a mám v pláne to zrepasovať len bohužiaľ alebo našťastie roboty je viacej ako času
Fazole píše:Prosím o radu:
muj regulátor nedobije aku NiCd, sice drží napětí ale dle displeje nedá proud. Tak jsem zapojil na sedmý a osmý článek přívod z regulátoru a teď dobíjí pěkně, Např. na sedmém a osmém článku je napětí 13.2V a na devátém a desátém článku je 15,9v v 16.10 hod. dobíjí 5,2A. Mohu to nechat nebo dělát pitomost. Děkuji za radu
ostrovpoděbaby píše:Fazole píše:Prosím o radu:
muj regulátor nedobije aku NiCd, sice drží napětí ale dle displeje nedá proud. Tak jsem zapojil na sedmý a osmý článek přívod z regulátoru a teď dobíjí pěkně, Např. na sedmém a osmém článku je napětí 13.2V a na devátém a desátém článku je 15,9v v 16.10 hod. dobíjí 5,2A. Mohu to nechat nebo dělát pitomost. Děkuji za radu
Nevím, jaké napětí drží Váš regulátor, ale proč byste to nemohl nechat.Nabíjel bych tak na 1,6V/článek.Jediný problém je, aby Vám nižší napětí vzal měnič DC/AC.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků