Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte čer 06, 2023 5:06 pm
tomas píše:vata píše:No ale jak jsem psala, fázová regulace mi přijde elegantnější a šetrnější,
Šetrnější? Já myslím že pokud nebudete spínat a rozpínat SSR v 0V, tak na něm přibudou spínací ztráty (bude se více hřát) a část energie se spotřebuje také na tvorbu nechtěného rušení. Nebo jak myslíte tu šetrnost?
vata píše:že fázová regulace tyhle špičky nevyrábí, resp. asi ano, ale jsou rovnoměrně rozložené ve všech 100 půlvlnách
střídač píše:vata píše:že fázová regulace tyhle špičky nevyrábí, resp. asi ano, ale jsou rovnoměrně rozložené ve všech 100 půlvlnách
Nevyrábí jedny špičky a vyrábí druhé špočky. Stojí za velkou úvahu, jak se s tímto režimem vypořádá střídač. Ona tato regulace se všeobecně zavrhla pro nedobrý vliv na síť a rušení.
solárník píše:Fázová regulace je mnohem plynulejší ze své podstaty.
solárník píše:Takže znovu říkám - já bych se tomuhle vyhnul
solárník píše:Pokud ne, tak je situace jasná. neakumulovat nic, žádné regulátory a akumulátory. Narvat to do střídače a hlídat na hodinách, aby to nešlo ven. Pokud půjde, přeposlat tu část do bojleru.
Pokud je to čistý ostrov bez sítě, pak jestliže má někdo 4 panely, tak tu nemá cenu nic řešit, to je hračka a ne samostatný ostrov..
solárník píše:Není žádný důvod do toho montovat MPPT a baterii. Ba naopak je mnoho důvodů proti.
Daleko lepší, dle mého názoru je zapojení
panely -> MPPT -> baterie
a zároveň paralelně k panelům
panely -> mikroměnič -> síť
solárník píše:Ony se ty dva MPPT obvody budou mezi sebou trošku hádat, ale většinou se snesou celkem dobře.
Rozumně řiditelné střídače samy o sobě se moc nevyrábějí a pokud někde ano, nevím o žádném.
bednar píše:Problémem je v současné době sériové zapojení panelů - velké napětí pro mikroměnič.
solárník píše:bednar píše:Problémem je v současné době sériové zapojení panelů - velké napětí pro mikroměnič.
Kolik tam máte max voltů?
solárník píše:Narvat to do střídače a hlídat na hodinách, aby to nešlo ven.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků