Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 7:40 am


Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
PředchozíDalší

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod kybos » čtv čer 11, 2020 10:32 am

Podle mého názoru stačí vyfoukání stlačeným vzduchem. Kdo by chtěl utratit více peněz má k dispozici dezinfekční čistící pěny pro čištění klimatizací v automobilech.
Levný Sinclair ASH-13AIM má jen infra ovladač a Neota ATW MINI má metalický ethernet.
7,5 kWp poly Renesola JJZ + 3x Tristar MPPT60 (>50 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 780 Ah + UPS 8kW (OPTI-Solar SP8000-SW) + 3F nabíječka 4,8kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 2315
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod petrd » úte črc 14, 2020 10:21 am

Je informačně, mírně k tématu...

Koupil jsem před rokem klimatizaci MIDEA MISION 2. 2.5kW, Je to spíš relativně levnější klimatizace. Katalogové údaje celkem slušné opisovat nebudu, umí teda topit odmrazovat teoreticky do -25C.

Samozřejmě jako většina levnějších klim NENí OPEN-SOURCE s 5ti digitálními výstupy a 2 an. vstupy a uživatelským PLC :) jak bychom chtěli ALE:

Dvě zajímavé funkce: "FP" - udržuje místnost s minimálním příkonem - občas se zapne na 400W - na 10C. (To jde navolit z dálkového ovládání) To je pro zimu opravdu dobrý. Chata vám nevyrzne, přijdete večer a jen zatopíte trochu v kamnech..

BILL CONTROL - to jde navolit z android aplikace která jede přes wifi a amazon cloud. Navolíte si např 2kWh za 5h a klima sníží spotřebu aby to pokud možno dosáhla.

400-600 W které potom bere mě utáhne axpert s podporou malé LiFe baterie.

Existuje knihovna v pythonu která umí aplikaci emulovat, funkci BILL CONTROL ale ne, nicméně např "očuchat" komunikaci wiresharkem a doplnit by bylo asi reálné. Knihovnu jsem nezkoušel.

Je možné že by byla lepší volba sinclair, existuje klima která má být optimalizovaná na topení, snad s dvoustupňovým kompresorem. P

Původně jsem uvažoval o tom že si klimu nainstaluju sám, ale názory na netu se klonily k tomu že bez vybavení nejsem schopný potrubí dostatečně vyvakuovat a zbytkový kyslík a voda zkrátí žití kompresoru. Někteří to kutilsky řeší proplachováním trubek propan butanem - no těžko soudit.
petrd
 
Příspěvky: 111
Registrován: pát srp 09, 2019 7:56 am
Bydliště: Brno jih

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod petrd » úte črc 14, 2020 10:44 am

zbek píše:jak se hodnotite sinclair klimatizace ? Cena vykon vypada dobře , ale netuším jak je na tom životnost oproti ostatním


sinclair nemám ale údajně se vyrábí v jedené hale dopoledne sinclair, odpoledne toshiba a v noci panasonic :) pravil jeden chlddař co sinclairy dělá a čínu navštívil. netvrdím že ze stejných komponent..

četl jsem názory že záleží obecně hodně na instalaci / vyvakuování, číštění, prostředí, taky pokud se klima schová pod stříšku není špatné a často odejde třeba elektronika.

takže klimu vypínám dvoupolovým vypínačem a ještě jsem instaloval přepěťový varistor
petrd
 
Příspěvky: 111
Registrován: pát srp 09, 2019 7:56 am
Bydliště: Brno jih

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod petrd » úte črc 14, 2020 11:53 am

zbek píše:jak se hodnotite sinclair klimatizace ? Cena vykon vypada dobře , ale netuším jak je na tom životnost oproti ostatním


Ještě ad topic: původně jsem chtěl sinclair ale chlaďař který ji inzeroval mi pak do telefonu řekl že ji inzeruje jen aby nalákal lidi na svůj web a že mi sinclair neprodá protože mu *údajně odešla posledně jakási deska ve venkovní jednotce a dealer ji nebyl schopný zajistit jako náhradní díl, a že mi nabízi toshibu / lg.
petrd
 
Příspěvky: 111
Registrován: pát srp 09, 2019 7:56 am
Bydliště: Brno jih

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » čtv srp 20, 2020 2:46 pm

Zdravím Přátelé má někdo zkušenost s klimatizací Rotenso?kamarád jí má a hlasí chybu E1 a v manuálu to není popsaný co to znamená jen v případě trvaní se má volat servis díky.
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod diablo007 » čtv srp 20, 2020 10:29 pm

15 sekund hledání na netu mne dovedlo na toto pdf
https://www.google.cz/url?sa=t&source=w ... yIKRO6quT6
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3202
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » čtv srp 20, 2020 10:30 pm

to jsem taky našel ale nevím zda to právě je k této jednotce,nikde tam nevidím označení
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod diablo007 » čtv srp 20, 2020 10:32 pm

goodbie píše:to jsem taky našel ale nevím zda to právě je k této jednotce,nikde tam nevidím označení

Předpokládal bych že výrobce si nebude komplikovat život ani servisním technikům a bude mít chybové označení u svých výrobků sjednoceno
Plus tedy pokud poukazujes na možnost že by to mohlo být u různých modelů jiné asi by bylo záhodno tedy nedávat všeobecný dotaz na značku ale uvést daný typ který v dotazu nevidím
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3202
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » čtv srp 20, 2020 10:40 pm

zde
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod diablo007 » čtv srp 20, 2020 11:14 pm

Tak sem chvilku szukal u Poláků a u dvou různých typů bylo servisem u E1 odpovězeno že je to chyba komunikace mezi jednotkami a odkázáno vždy na servis aby si vyčetli závadu takže asi sem moc nepomohl
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3202
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » čtv srp 20, 2020 11:22 pm

jo jo přesně tak a jelikož u nás je servis u těchto jednotek nulový tak je to asi na vyhození celé
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod diablo007 » čtv srp 20, 2020 11:27 pm

goodbie píše:jo jo přesně tak a jelikož u nás je servis u těchto jednotek nulový tak je to asi na vyhození celé

Nevím v jaké části republiky to namontované ale Poláci určitě umí přejet hranice a udělat servis i u nás jen to hold budou chtít zaplatit
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3202
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » čtv srp 20, 2020 11:30 pm

no právě už vidím jak se poláci hrnou na západ čech na samou hranici s německem,za ty proinvestované peníze to fakt asi nemá cenu řešit
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod ota » pát srp 21, 2020 6:13 am

Začal bych kontrolou termistorů na vnitrni jednotce. Ty odchází jako první.
Buď 1,5k nebo 10k. Zkusmo nahradit odporem občas se jednotka rozjede a pak se jen vymění termistor.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2217
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » pát srp 21, 2020 7:37 am

ota píše:Začal bych kontrolou termistorů na vnitrni jednotce. Ty odchází jako první.
Buď 1,5k nebo 10k. Zkusmo nahradit odporem občas se jednotka rozjede a pak se jen vymění termistor.
díky zkusím se nato mrknout
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod NOPARasito » pát srp 21, 2020 11:15 am

Mimo tema, ale o klimach.
Jak jste spokojeni se zanasenim ventilatoru na vnitrnich jednotkach TOSHIBA!!!!????
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2374
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » pát srp 21, 2020 11:52 am

ono se to bude zanášet všechno asi stejně nejlepší to je asi vyfoukat vzduchem
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod NOPARasito » pát srp 21, 2020 12:00 pm

goodbie píše:ono se to bude zanášet všechno asi stejně nejlepší to je asi vyfoukat vzduchem

Prave Toshibu nedas!!!!!!(prodlouzena pistole s 10barama nic nevezme)
Neni to ciste prach, ale plisen!!!!!!!!
A to kdyz srovnam s LG a Sencorem tak jejich "asi" Toshiba revolucni ventilator vnitrni jednotky na to trpi.
Vypada to jako kompozitovej material, kterej uz z principu vypada, ze na nem bude vse ulpivat. ;-((.
Za me zkusenost s Toshibou!!!!
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2374
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod goodbie » pát srp 21, 2020 12:04 pm

aha zajímavé poznatky
goodbie
 
Příspěvky: 1345
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Prosím o pomoc se zapojením klimatizace

Příspěvekod NOPARasito » pát srp 21, 2020 12:13 pm

goodbie píše:aha zajímavé poznatky

Zatim mam zkusenost s LG/Sencor/Midea/Toshiba.
Zivotnosti z doslechu a hygiena na Toshiba nejhorsi ;-(.
Ale kazdej muze mit jine zkusenosti.
Jako kazdej rok demontovat ventilator s notorem aby jsi to vycistil venku delat nechci.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2374
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

PředchozíDalší

Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'