Stránka 4 z 4

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2021 5:26 pm
od mobilik
Presne tak, tam nejde o presne meranie. Tam ide iba o smer toku energie, ak bude záporná okamžite vypne vytazovanie.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2021 7:09 pm
od redcrown
S proudem nevím, ale teď jsem do toho zkoušel strčit CYA 90 a veslo by se ještě o mnoho větší průřez.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2021 8:01 pm
od Tomanjan
Přesně to jsem potřeboval vědět. Děkuji za rady.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2021 7:31 pm
od jirak
máte někdo zkušenosti s nastavením rychlosti - hodnot kI a kP - PI regulátoru ?

Když se v programu klikne s CTRL klávesou na Pi regulátor, je možné měnit jejich hodnoty. Default je 12 a 8. Když hodnoty snížím, reaguje GreenBono na přetoky pomaleji a obráceně. Zajímalo by mě, zda jste měl musel tyto hodnoty přenastavovat a pokud ano, jaký zachováte poměr mezi kI a kP ?

Používám greenbono pro omezení přetoků z Grid-tie měniče. U klasického "modráska" SUN-1000GH vše funguje a reakce greenbono je dostatečná. Od vánoc mám ale připravený jiný invertor - MG5KTL, který komunikuje se smart meterem SPM91 pres RS-485. Pokud zapnu omezení přetoků, pošle SPM91 info do MG5KTL info o přetoku takřka okamžitě a greenbono přebytek nezachytí (a nepustí tak zatez do bojleru). Tak mě napadá, zda jste někdo něco podobného již neřešil ...

https://www.nichethai.com/article/16/di ... B8%87-invt

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2021 8:39 pm
od redcrown
To asi používáš spínání v nule, že? Možná by fázové řízení bylo rychlejší. Nebo pak mě ještě napadá vypnout regulaci na měniči a nechat pracovat jen GB. Ještě by se to dalo vylepšit, že pokud by GB bylo nasycené nebo nepracovalo, tak by se zapnula interní regulace na měniči....

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 5:30 pm
od misa84
Jaké používáte ssr pro fázové spínání? Dík

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: pát pro 24, 2021 1:35 pm
od pavelsiman
Zdravim . vie mi niekto poradit . Mam taky problem 2x victron 3000 paraelne a k tomu Greenbono + SSR ale akonahle začne vyťazovatˇnastava problem s chladničkou a na nej začne trhať motorom

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob pro 25, 2021 7:38 pm
od RRR
Stejná otázka jako výše. Jaké používáte spínání SSR? V nule nebo fázové?

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob pro 25, 2021 11:24 pm
od NOPAR
Fázové (spínáno okamžitě) každopádně je to i na stránkách výrobce napsáno (i s vysvětlením)

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: stř led 05, 2022 3:05 pm
od Pawel
Zdravím
Můžu rychlí dotaz může Greenbono spínat klimatizaci nebo TČ. Jak jsem koukal na stránky tak tam se zmiňují jen o odporové zátěži. Nebo jsem koukal blbě. Předem díky za odpověď.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: stř led 05, 2022 5:07 pm
od Kostěj
Pawel píše:Zdravím, můžu rychlý dotaz: Může Greenbono spínat klimatizaci nebo TČ? Jak jsem koukal na stránky, tak tam se zmiňují jen o odporové zátěži. Nebo jsem koukal blbě. Předem díky za odpověď.

Mrkněte se do pdf souboru, co je přibalen v "yorix/download/firmware", tam se tepelnému čerpadlu věnují.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: stř led 05, 2022 5:35 pm
od Pawel
Díky kouknu.

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: sob led 08, 2022 10:26 pm
od Tichyc
Kostěj píše:
Pawel píše:Zdravím, můžu rychlý dotaz: Může Greenbono spínat klimatizaci nebo TČ? Jak jsem koukal na stránky, tak tam se zmiňují jen o odporové zátěži. Nebo jsem koukal blbě. Předem díky za odpověď.

Mrkněte se do pdf souboru, co je přibalen v "yorix/download/firmware", tam se tepelnému čerpadlu věnují.


Dobrý den,
jaký firmware se má použít, pokud potřebuji řídit TČ, které je 1F a zároveň potřebuji ukládat do vody pomocí dvou tepelných spirál? Našel jsem pouze FW pro TČ nebo FW pro řízení 3F zátěže.
děkuji

Re: Greenbono

PříspěvekNapsal: ned led 09, 2022 8:14 pm
od Tichyc
Tichyc píše:
Kostěj píše:
Pawel píše:Zdravím, můžu rychlý dotaz: Může Greenbono spínat klimatizaci nebo TČ? Jak jsem koukal na stránky, tak tam se zmiňují jen o odporové zátěži. Nebo jsem koukal blbě. Předem díky za odpověď.

Mrkněte se do pdf souboru, co je přibalen v "yorix/download/firmware", tam se tepelnému čerpadlu věnují.


Dobrý den,
jaký firmware se má použít, pokud potřebuji řídit TČ, které je 1F a zároveň potřebuji ukládat do vody pomocí dvou tepelných spirál? Našel jsem pouze FW pro TČ nebo FW pro řízení 3F zátěže.
děkuji


Ještě upřesnění, jak je vše zapojené
L1:1F FVE,1F TČ a 1F odporová zátěž 2kW
L2:1F FVE, 1F odporová zátěž 2kW
L3: nic

S jakým FW toto řídit v GB:
a) řídit TČ (L1)
b) připínat odporové zátěže (L1 a L2) a ohřívat vodu v nádrži