lemra79 píše:
jestli nekdo mate typ na teplovodni krbovky cca 10kw, s co nejvetsim podilem do vody, sem s nim, dik.
Mám 4 roky túto vložku :
https://www.pece-krb-krby.sk/p/1505/tep ... p=4c5bde74Má to aj ochladzovaciu slučku, prívod vzduchu z dola primárny sa dá aj z miestnosti ( ovláda sa na šuflíku na popol) z vonka - 100 spiro -(ovláda sa klapkou ) ,prívod vzduchu z hora sekundárny - z miestnosti.
Dá sa objednať aj 2 sklo, tuším aj 3 sklo ?
Ja mám klasické 1 sklo dekor. Trošku to je horúce na povrchu.
Mám to napojené na 3 radiatory ( 2 izby v prízemí + dolná kúpelka), 1 poschodie podlahové kúrenie
(4 veľké izby, chodba, horná kúpelka), bojler 300 l ( horný výmenník cca 120 l vody nahrieva na 60 Celzia )
Krb je umiestnený v chodbe, v strede domu, tak väčšinou vykurujem 1 poschodie odpadovým teplom.
Je obmurovaný nehorľavým materialom Superizol, aj pod povalov. Hore je prieduch.
Je to Poľský výrobok. Nemá to pohyblivý rošt, to mi zo začiatku vadilo, ale zvykol som si.
Prikladám každých 6 hodín doplna. Ráno vyčistím popol.
V tomto čase kúrim cca od 14.00 hod , keď je chladnejšie o 20.00 hod priložim.
Keď sú mrazi, tak začínam o 8.00 hod.
Proste to človeka musí trošku baviť, ináč je to otrava. Keď nie som doma tak sa zopne plyn.
Na riadenie krbu mám Regulátor Dixell XR70CX 5N0I3 s antilegionella cyklom a RTC.
Je to viac relátkový termostat, rôzne nastavenia
Som s tým spokojný, len keď zapnem digestor tak cítiť dym, musím otvoriť vetračku, aby to navyťahovalo z krbu.
Ako to máte vyriešené s tým digestorom ?
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V