Mám v Brně na bytě klasickou domovní anténu, mám settopbox, mám redukci HDMI VGA a mám FullHD monitor jen s VGA vstupem. Celé to jede v poho, normálně samozřejmě TV na PC monitoru jak na televizi, takže pohoda, jen v momentě když mám zapojenou anténu do settopboxu, je obraz rušen pruhy (světlejší a tmavší pásy pod sebou) jakoby to někde na zemi házelo zemní smyčku, nebo brum nebo něco takového. Audio je čisté. rušení je jen na obrazu. Zhruba 4 blikající vodorovné pruhy. Když odpojím anténu, tak je obraz čistý. Pozorný čtenář jistě zbystří, že když odpojím anténu, tak nevidím TV obraz, tak jak vím, že je to čisté? Settopbox má USB vstup a umí přehrávat a přehrávání je čisté. Jakmile připojím zpět anténu do anténního vstupu, tak vidim opět pruhy a to i na tom z USB přehrávaném. Je to tedy závislé na připojení antény.
Settopbox i monitor jsou napájeny ze zásuvky (klasický byt nájemní, takže asi více fází nehrozí).
Asi někdo ve stupačce má zaplé napájení antény a pouští tam nějakou střídu, nebo co.
Je na to prosím nějaký filtr? Co si mám přesně koupit na zapojení mezi anténu a anténní vstup settopboxu?
Něco podobného mi dělalo kdysi na chatě audio, když notebook byl napájený tuším z DC a bedny z měniče, tak to brumělo, ale pomohly oddělovací trafíčka na každý kanál zvlášť a bylo to čisté. Si myslím, že se tohle bude dát taky nějak filtrovat, oddělit atd.
Moc díky domácím za případné rady.