Tak jsem to načmáral. Dost jsem to zjednodušil - je vynechaná celá část pro noční dohřívání z normální sítě 220V AC, ale to už mám vyřešeno a toto bych tam jenom přidal na stranu mezi ten můj přepínač a panely. Jenom sehnat obrácený termostat, který při dosažení teploty sepne. Možná by tam ani nemusel být ten spínaný zdroj, kdyby se podařilo sehnat vhodný stykač, který funguje od 100V DC výš.

Ještě jednou stručný popis:
Když je teplota vody nízká, je spirála připojená přímo na FV panely - termostat je rozepnutý a stykač má kontakty v klidové poloze.
Jakmile se bojler nahřeje na nastavenou teplotu, termostat sepne a přivede napětí ze soláru na spínaný zdroj. Ten začne napájet cívku stykače která přetáhne kontakty do druhé polohy, čímž odpojí bojler od solárů.
Zrovna to potlačí cyklování zdroje při stmívání:
1. Když se začne stmívat a bojler NEBUDE nahřátý, zdroj je stejně odpojený a cyklovat nebude.
2. Když se začne stmívat a bojler BUDE nahřátý - termostat sepnutý, zdroj pod proudem a kontakty stykače rozpojené, začne ubývat napětí a zdroj se začne odpojovat. Jenže při prvním krátkým odpojení pustí cívku stykače, ta připne soláry na spirálu a napětí padne úplně dolů, takže zdroj už ani nebude cyklovat.
A taky to řeší cyklování pro rozednívání:
1. Když bude bojler ráno studený, jde všechno ze soláru na bojler, termostat je rozepnutý a zdroj tudiž odpojený
2. Když bude bojler ráno při rozednívání zahřátý, tak v noci byla spirála stejně připojena na solár, takže napětí leze pomalu nahoru protože je zatíženo spirálou. Termostat je sepnutý. V okamžiku, kdy napětí dostatečně naroste a zdroj nachvilku sepne, odpojí cívka spirálu v bojler od panelů, čímž napětí skokově naroste a zdroj už zůstane sepnutý - nezacyklí se.
Takové jsou teoretické úvahy. Mám tam někde chybu?