Ahoj,
dnes jsem mel prostor v praci tak jsem promeril 4ks pojitkovych drzaku od firmy OEZ OPF10-2 + 13A valcove pojistky PVA 10 12A gG ktere pouzivam na FVE.
Mereni 4vodicove odpor a nasledne doplneno o mereni ubyteku napeti pouzdu pri zatizeni 5A.
Honoty pri prepoctu jsou totozne.
Pojiska samotna cca 7mOhm (premereno na 4ks)
Pojistka v drzaku ma okolo 8mOhm (maximum 8,6mOhm) jak pri mereni 4 vodicovem tak pri mereni ubytku napeti.
Otestoval jsem jeste 1ks pojistkoveho pouzdra OPVF10-2 zde jsou hodnoty obdobne.
Jen par malickosti u techto pouzder konkretne typicky OPF10 je drzak konstruovan na maximalni DC napeti 1000V a proud 32A zde je Pz max 4Watt .. Tato ztrata je pocitana na nejhorsi pojistku s nejvetsi ztratou.
U pojistkoveho pouzdra OPVF10-2
https://www.oez.cz/opvf10-2
Pojistka ma dle v vyrobce ztratu 1,4Watt pri 500V a plnem proudu 12A (osobne me z panelu nejde 500V ale okolo 200V a cca 10A, takze ztrata bude jaka ? )
Co mam zaznam z termokamery tak plastovy rozvadce IP6X dve pouzdra (4pojistky vedle sebe ) rozvadec na primem letnim slunci a bez problemu se uchladi. Teplota na drzaku do 60*C a okolo cca 38*C. Staci malo zastinit a teplota poleti razantne dolu.
Otepleni u pojistek je vzhledem k prenasenemu vykonu bez problemu.
6,5kWp (V - 1,6kWp, J - 1,5kWp, Z - 3,3kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS