koukal jsem na grafech, kdo aktuálně provozuje monitoring s LiFePo4 na 48V a pár systémů by tu bylo. Mám LiFePo4 celkovou kapacitu kolem 18,5 kWh ve skladbě 3x 16S2P z 60Ah článků. Vyvažovací BMS na všech článcích.
No a ta otázka, na kterou hledám odpověď = Jaké je napětí v "kategorii LiFePo4 48V", které indikuje významný pokles kapacity 16 článků v serii? Pokud budu počítat se 100% funkcí BMS, tak úplně minimální napětí s malou rezervou je pro LiFePo4 řekněme 16x 2,5V = tedy 40V celkem. ALE nemám to v tomto pásmu vůbec představu, jak rychle po této hodnotě pokračuje další pokles. Jasné... dle spotřeby, tedy nikde jinde nenajdu, než sám otestovat... Pro představu, aktuální minimální spotřeba je cca. 110W (vypnutý DC/AC měnič

Mám samostatné měření odběru, ten coulometr, ale to není přesné měření kvůli neznámé 100% úplné kapacity sestavy. A otestovat to v létě, když je dost sluníčka na okamžité dobití po testu jsem nestihnul. Jde mi o nastavení alarmu na napětí sestavy kvůli zamezení případnému průšvihu a ruční záchranu generátorem.
Díky.