Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:28 pm
Jan Novák píše:To MQTT mám vyzkoušené, kdo ten protokol trochu zná, tak to je s RPi na jeden večer. Používal jsem na to Grafanu s influxDB a Telegramem pro krmení databáze z MQTT topiců. Kdybys potřeboval konzultaci, tak mi klidně napiš.
DanoP píše:Na taketo ucely som pouzival hotove DC/DC izolovane moduly TDN 1-4810WI (3,3V/300mA), TDN 1-4811WI (5V/200mA) od TracoPower, ktore maju spotrebu naprazdno 5mA pri 48V.
Na vacsie prudy potom TDN 3-4810WI (3,3V 700mA), TDN 3-4811WI (5V/600mA), naprazdno vsak beru 13mA/48V.
Nez sa s tym toto, tak radsej hotove overene riesenie.
padre píše:Jan Novák píše:To MQTT mám vyzkoušené, kdo ten protokol trochu zná, tak to je s RPi na jeden večer. Používal jsem na to Grafanu s influxDB a Telegramem pro krmení databáze z MQTT topiců. Kdybys potřeboval konzultaci, tak mi klidně napiš.
Ahoj,
MQTT už jsem zkoušel v Raspberry a Mosquitto, Zkoušel jsem přes SolPipLog přepínat režim PIP5048MK mezi SBU a SOL zatím jen z mobilu na vlastní síti a fungovalo to. Jen by mě zajímalo jestli se MQTT dá zfunkčnit i přes internet.
Prozatím pro ruční přepnutí režimu používám VNC vzdálenou plochu na Raspberry kde běží SolPipLog.
Tom
Hotové DC-DC moduly mají nejhorší účinnost, jo je to jednoduché, pouze jedna součástka, ale výkonější jsou velké a drahé.DanoP píše:Na taketo ucely som pouzival hotove DC/DC izolovane moduly TDN 1-4810WI (3,3V/300mA), TDN 1-4811WI (5V/200mA) od TracoPower, ktore maju spotrebu naprazdno 5mA pri 48V.
Na vacsie prudy potom TDN 3-4810WI (3,3V 700mA), TDN 3-4811WI (5V/600mA), naprazdno vsak beru 13mA/48V.
Nez sa s tym toto, tak radsej hotove overene riesenie.
kodl69 píše:LTC3630 při 50V a 80mA bude mít větší spotřebu než to, co napájí...
kodl69 píše:To josef51 - to z číny je sice blokující měnič, ale s řízením výstupního napětí snímáním napětí na primáru integrovaným obvodem - dík za tip, na zkoušku jsem si jeden objednal.
Burst mode to souhlasím, to už je standard hodně dlouho... , Emulace diody už asi moc nepřinese... To nevím ...kodl69 píše:Jo to podobný i u TI ono to najednou vypadá jinak pro 65/12V oproti 65/5V, tam je logicky ta účinnost horší až špatná... Ten MAX20059 v PFM režimu by měl být jinde, protože dokáže vynechávat pulzy při malejch odběrech, a má emulaci diody, tj není tam proud cívkou opačným směrem, což taky zhoršuje účinnost u synchronních stepdown, který tohle neumí.
Duke píše:Zdravím,
mohu se zeptat kde se dají sehnat ty izolátory pod ty Cu pásoviny a co je ta pásovina za rozměr?
Děkuji.
DP
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 2 návštevníků