od Brumla » pon kvě 23, 2011 7:02 pm
i prd camel1, to já si radši počkám, až mi měnič zapípá, a nastartuju centrálu, nebo natáhnu prodlužovák, to není cesta k úsporám: NB si veme víc než mi dá panel,,,,,,,,,,,,,,,,,( teda asi , vzhledem k životnosti baterií ano, tu já zatím neřeším), to je cesta k sloužení jakémukoli "systému". Ostrov by měl být nezávislý i na elektronice...tenhle system si dovolím, až budu mít 5 kW na střeše, a potáhne mi celý dům, neb to je jeho průměrná denní spotřeba ...
jinak k tomu měniči??? je to asi tak, nevim, když jsem něco takového sháněl, mé zadání bylo přesně dodrženo a funguje na 100 % už 6 tý rok... :
1/ jedu na baterku(chladnička), dobíjenou solárem a za jízdy cca 8 A z auta.
2/ přijedu ke zdroji čez či do kempu, zaplatím poplatek a připojím se na DS, automaticky se můj rozvod napájí, bez nebezpečného prodlení sítí DS a začne se nabíjet můj zdroj.
Protože v některých campech je připojení na DS přes elektroměr a platí se pouze spotřebovaná elektrika..i když třeba kW za .75 Euro přivedlo mi to právě ke koupi měniče s UPS, přijedu vysátej.. připojim se... za 12 h se odpojím.. a baterka je nabitá na 100% a platím cca 2 E
Stále si myslím, že existuje něco jednoduššího než PC hlídač, do okamžité spotřeby cca 600 W určitě..
Další bod, který bych rád poskytl...
V roce cca 2000 jsme, po připojení dalších objektů na přívod pro náš dům zaznamenali napětí v síti taky jen 180 V... po mnoha urgencích a peripetijích včetne namontování nějakého měřiče na přívod do domu od čezu se mi povedlo je donutit, aby mi namontovali posilovací trafo, k tomu dali skřííňku s jističem, voltmetrem a dalšíma "serepetičkama" na viditelné místo( technická místnost domu). Toto zařízení do 6 kW zajištovalo minimální napětí v domě na cca 210 V, fungovalo do roku 2005 absolutně bezporuchově, dnes už máme díky další výstavbě vedení dobré, zařízení si ale čez dosud neodmontoval, tak aspoň vím, kolik mi zrovna dává voltů. Když de mechanicky todle, tak musí jít i to ce navrhuju!
PROSTĚ? BATERKA NESTÍHÁ, PŘEPÍNÁM NA DC.. a bááásta:))))))
Jinak mým snem, je mít čez jen jako zálohu:-)
-