Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 1:41 am
Mela by smysl kompenzace uciniku v domacich podminkach? - mysleno efektivnejsi vyuziti energie?
Jak by se tato kompenzace projevovala na volnobezne spotrebe menice? (automaticka kompenzace?)
no a hned je na další kilowatthodinu v akumulátorechPavelR píše:Tak dneska prisel preplatek 11k za el......
PavelR píše:tak vanoce jsem mel velkolepe ...
abrams píše:PavelR píše:tak vanoce jsem mel velkolepe ...
Zdravím ,
koukám že sou to 200Ah tall-ky , že ? Ty se už nějakej ten pátek nevyrábí... já jim vyráběl na míru bejvák , a teď si lámu hlavu jak tam poskládat menší bratříčky ...
.
Ta BMS-ka vypadá zajímavě.
Ale pod fousy mi moc nejde černý kabel použitý na plus pól.
Co se týče omezování nabíjecího proudu při balancování , to by měl obstarat dobře nastavený regl , né ? Jsou-li články řádně srovnány před zapojením do akumulátoru , pak by neměl být důvod k nadměrnému rozbalancovávání v době ukončení nabíjení , tudíž postačuje nastavit regl na potřebný součet napětí článků a BMS-ku na napětí o trochu vyšší aby případně přibrzdila nabitější článek. Ovšem , pokud je akumulátor sestaven ze "surových" článku (bez balančního nabití) , tak se pak budete potýkat s obtížemi , jež popisujete níže .
Elektronům zdar
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků