Stránka 4 z 5

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 9:17 pm
od luge
prochazka85 píše:tak jsem ten menic voltcraft asi prechvalil, zitra jde uz podruhe na reklamaci.
posledni reklamace cca pred mesicem, vymena za novy kus, po mesicnim provoz
zase odesel, ach jo.

takze se zacinam poohlizet po nejakem spolehlivejsim,
nejake typy na 24v menic min. 1kw max 2kw ?

buu vdecny za radu

Mne tiež tento typ raz skolaboval v noci,vymena za nový kus.Dôvod bol pravdepodobne chladnička,kým nebola zapojená nebol problém.Vtedy som ešte nemal energo meter ktorý vie merať špičky.Merák mi ukazal aj cez 7kW špičku čo je na 1,2kW menič vela.
Napríklad včera pri zapojenom 3kW meniči bežal spolu mraziak,chladnička,čerpadlá kúrenia,pračka,tv,pc,kanvica,sem tam žiarivky s tlmivkami v garáži,žehlička na vlasy,ktorá pulzuje od 40 do 600W...
Merák mi ukázal 9,3kW špičku a to je dost.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 9:26 pm
od joseff
JiříK píše:... Nebo oběhové čerpadlo s termostatem. Tím jsem taky jeden měnič odpálil. Sepnutí v poho, rozepnutí....pápá. V mém případě ale všechno měniče noname.


JiriKu: A proc a s cim presne je problem pri rozepinani obehoveho cerpadla s termostatem? To jsou zajimave informace.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 9:35 pm
od matej
Se zářivkou s tlumivkou jsem taky měl jeden problém ( :-) že luge) měnič jí nechtěl rozběhnout. Při sepnutí měnič vypínal, myslel si že je na výstupu zkrat. Prostě příliš ostrá špička. Vyřešilo to snížení citlivosti proti-zkratové ochrany při zachování její funkce. Další člen tady na fóru má taky takovou zářivkovou starou lampu s cívkama a s měničem PSW-5000-48 ode mně to běhá bez problémů ..

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 9:48 pm
od luge
matej píše:Se zářivkou s tlumivkou jsem taky měl jeden problém ( :-) že luge) měnič jí nechtěl rozběhnout. Při sepnutí měnič vypínal, myslel si že je na výstupu zkrat. Prostě příliš ostrá špička. Vyřešilo to snížení citlivosti proti-zkratové ochrany při zachování její funkce. Další člen tady na fóru má taky takovou zářivkovou starou lampu s cívkama a s měničem PSW-5000-48 ode mně to běhá bez problémů ..

Tak ,tak.Zarivka je sviňa.
Tá úprava protiskratovej ochrany u meniča v Matejovej réžii tak to bola rychlovka ja som len čumel :sm1: .
Kto umí ten umí.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 10:14 pm
od vata
prochazka85 píše:takze se zacinam poohlizet po nejakem spolehlivejsim,
nejake typy na 24v menic min. 1kw max 2kw ?

buu vdecny za radu

No, i já uvažovala o alternativě, pro případ, že nebude zbytí, a líbí se mi Victrony: http://shop.mypower.cz/menic-victron-ph ... TUNGqK6H2s, je to sice víc peněz, ale měl by nějaké ty špičky vydržet, a vzdálené vypínání taky má :)

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 10:24 pm
od JiříK
Ono jaksi matejovy měniče jsou trochu jiná liga, než co jsem měl a mám já. Především výkonová a cenová liga. A k Joseffově otázce- špička při rozepnutí indukční zátěže, totožný případ, jako tlumivka u zářivky.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 9:42 am
od prochazka85
vata píše:No, musím to zaklepat na dřevo - ten můj stále spolehlivě jede, pravda, byl to jiný typ než ten Váš. Co konkrétně v něm odešlo a jak se to chovalo? A jak jste jej zatěžoval?
Je taky pravda, že zářivky tady žádné nemám - a mírně to jaksi zlobí jen při zapnutém noťasu - resp. jeho display - už jsem to tu psala, jakási nervozita se mi dostává až do DC větve, vidět to na světlech.


prave ze nic, zadna divocina, proste zniceho nic cvak a nesel zapnout, zadna kontrolka se nerozsvitila proste uplne mrtvy.
tedka na podruhe zatizeny beznou zatezi a najednou prask vstupni svorky ve zkratu.

jinak prumerne zatizeni 300W max. 600W
zadny motory, jen ledky, usporky, TV a PC oboji pres UPSku.
takze slusny zachazeni :)
presto chcipnul.

Jinak ten victron se mi teda libi a jestli dostanu zpatky penize za voltcraft, tak jdu urcite do neho.
pak poreferuji jak to maka.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 12:53 pm
od vata
Vstupní svorky do zkratu? :O Tak to je drsné, snad jste jej měl přes odpojovač... Copak ten Váš typ nemá pojistky na vstupu? Ten můj má, je tam řada paralelních autopojistek. Jsem si myslela, že se Váš typ od toho mého liší hlavně tou digitální nadstavbou...
No, tohle kdyby mi ten můj udělal, hned by šel z domu...

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 2:09 pm
od prochazka85
vata píše:Vstupní svorky do zkratu? :O Tak to je drsné, snad jste jej měl přes odpojovač... Copak ten Váš typ nemá pojistky na vstupu? Ten můj má, je tam řada paralelních autopojistek. Jsem si myslela, že se Váš typ od toho mého liší hlavně tou digitální nadstavbou...
No, tohle kdyby mi ten můj udělal, hned by šel z domu...


jasny odpojovac to zvladnul takze zadne dalsi skody to nenapachalo.
jinak tenhle model zadny autopojistky nikde nema.

je nutny rici ze to nebyl takovej uplne zkrat jako 0 ohmu :)
ale na vyhozeni odpojovace to stacilo

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 4:15 pm
od luge
prochazka85 píše:
vata píše:Vstupní svorky do zkratu? :O Tak to je drsné, snad jste jej měl přes odpojovač... Copak ten Váš typ nemá pojistky na vstupu? Ten můj má, je tam řada paralelních autopojistek. Jsem si myslela, že se Váš typ od toho mého liší hlavně tou digitální nadstavbou...
No, tohle kdyby mi ten můj udělal, hned by šel z domu...


jasny odpojovac to zvladnul takze zadne dalsi skody to nenapachalo.
jinak tenhle model zadny autopojistky nikde nema.

je nutny rici ze to nebyl takovej uplne zkrat jako 0 ohmu :)
ale na vyhozeni odpojovace to stacilo

Menič SWD-1200/24 autopoistky má,aspon tem môj,ale to neznamená že sa má takto spravat.
http://luge.rajce.idnes.cz/m#SDC12914.jpg

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 5:54 pm
od prochazka85
tak to jo, akorat ja ho nekuchnul :-)
ja mel na mysli bezne dostupne pojistky

v kazdym pripade uz jsem ho odesal tak se ani nemuzu podivat

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 26, 2013 8:45 am
od prochazka85
takze menic Voltcraft SWD uspesne vyreklamovany - vraceny penize, takze se jde nakupovat Victron :)

od volcraftu me jeste zbyl display FB-02 SWD ktery nabidnu v bazaru

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: úte bře 26, 2013 6:56 pm
od vata
Tak aspoň že tak. Už se těším na Vaše zhodnocení toho Victronu.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 8:03 am
od prochazka85
tak victron dorazil, naistaloval jsem ho a jedine co o nem muzu rici je ze funguje :-)

objednal jsem zakladni model 1200VA, ktery nema zadne nastavovaci prvky ani zadny komunikacni interface
proste nic. Takze jediny co s nim jde delat je zapnout a vypnout.

jinak sinus z toho leze cisty, takze X10 mi na tom funguje.


kdyz jsem to rozebral, je videt solidni konstrukce s gigantickym toroidnim trafem

zajimava vec je ze menic jde provozovat bud s plovouci nulou nebo s tvrdou nulou
coz jsem uvital pro zvyseni bezpecnosti provozu

jako dalsi vyhodu vidim velky rozsah pracovniho napeti ale to jeste otestuje jak zacne svitit.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 9:12 am
od gupa
Jakýho je ten Victron přesně typu? V nastavení co mám já, může být připojovací napětí virtuálního sepnutí - připojení po dosažení 35V. Jde o Victron C multiplus 2000VA 24V
35VVictron.JPG

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 12:52 pm
od prochazka85
koupil jsem phoenix 1200 VA
http://shop.mypower.cz/menic-victron-ph ... -sinus-143

a ten zadny nastavovani nema, ani nastaveni odpojovaciho napeti coz me trosku mrzi

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 6:21 pm
od prochazka85
moje aktualni instalace.
P4060918.jpg


oproti vasim profi instalacim je to takove k ubohe, ale je jsem zase spis programator nez elektikar :)



PS: Dotaz, jak je na fotce videt dal jsem tam meric spotreby abych mel prehled o momentalnim vykonu
jak jsem si zvyknul u voltraftu, bohuzel ten merak keca a nevim proc.
kdyz ho testuju na sitovem napeti tak meri dobre, ale na menici
ukazuje napr 46W ve skutecnosti tam tece 200W
netusite cim by to mohlo byt?

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 6:49 pm
od pkougl
Ahoj, dobrá práce, taky sem použival takový to měřič, chyba byla tak 50% u mě se okruh uzavíral přes žlutozelený kolík paralelně s nulovym voídičem (v měniči sem měl spojeno N-PE (omylem), a pak spojeno v hlavnim rozvaděči domu(standard)), můj měřák měří proud přes pravou nulovou zdířku, a i ty flexo šnury mivaji prohozené barvy.
pěknej měnič, závidim spotřebu naprázdno, měřilste jí? Pavel

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 7:08 pm
od prochazka85
no jo pravda, kdyz to necham na plovouci nulu tak to meri dobre
kdyz to uzemnim tak to zacne kecat.

takze ho asi vyhodim, protoze na plovouci nule to provozovat nechci

jinak spotreba na prazdno mi vychazi cca 8-9W

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 7:24 pm
od pkougl
super spotřeba, klidně to provozujte jako plovoucí zdroj, tim že je přívod třížilový tak si ho tim přívodem PE z rozvaděče uzemníte, tedy ochrana proti nebezpečnému dotyku splněna, žádný problém. Pavel