Stránka 3 z 5

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pát čer 15, 2012 12:38 am
od luge
prochazka85 píše:Tak jsem dokoncil upgrade v prvni faze:
CX regulator jsem nahradil za MPPT Epsolar 45A
invertor 600W čínu jsem nahradil za Voltcraft SWD 1200 - funguje opravdu suprove (vato dik za radu)
dale jsem nahradil docase krokodyly a 6mm draty za poradny 35mm draty pripojeny naprimo na baterky

viz foto:
P6140104.JPG

:idea:

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pát čer 15, 2012 8:06 pm
od vata
AHA - s tou kudlou, no, prostě odvaha :) Ale sedí to zvenku na krytu, takže kablík při sundávání vlečete za sebou, že ano.
24V - tak to jo, to jste za vodou. S těma penězma - měřte a přepočítávejte to na ušetřené peníze. Já si na to dokonce napsala takovou tabulku v excelu, hned se člověku líp usíná. Na další panely si Vaše FVE nasvítí za pár měsíců.
Jeden z těchto optimistických grafů:
podílFVE.jpg

Takže já si případné nové panely zracionalizuju tak, že s nimi bych byla soběstačná na 100% i v tom počasí, které následovalo od letošních zmrzlíků :)

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 7:42 pm
od prochazka85
prave ten displej je pripojeny pres RJ konektor, takze kdyz potrebuji odstranit masku rozvadece, jen vycvaknu konektor a maska je volna. Kdyby ten drat byl napevno asi bych se snazil to vyresit jinak.

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 8:26 pm
od mopadzi
Zajíma mě ta X10 technologie...můžete dát linky na zdroje? díky

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 8:50 pm
od mypower.cz

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 9:12 pm
od prochazka85
mopadzi píše:Zajíma mě ta X10 technologie...můžete dát linky na zdroje? díky


http://www.youtube.com/watch?v=lhFcsXqFHew
tady je jak to vypada v praxi

v podstate se jedna o to, ze pomoci X10 se da automatizovat stavajici budova bez nutnosti
tahani novych kabelu.

Napr pokud by jste chtel automatiozovat pomoci systemu INELS potrebujete ke kazde vypinaci natahnout kroucenou ctyrlinku. Nebo pro system LOXONE se musi kompletne prekopat system dratu coz neni problem v novostavbach
ale v existujicich stavbach je to neresitelne.
Tzn, pokud se nechcete splehat na radiovou technologii nar Xcomfort, pak X10 je supr varianta

A co dulezite, nyni je otestovano, ze X10 nefunguje na menici carspa, a funguje na menici voltcraft

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 10:28 pm
od luge
prochazka85 píše:A co dulezite, nyni je otestovano, ze X10 nefunguje na menici carspa, a funguje na menici voltcraft

*sun* To je fajn že sa potvrdilo moje doporučenie volcraftu.Myslím že tak bude aj s reglom od ep solaru.Ešte možno doplniť life baterie miesto olova. :)
Ako funguje logovanie s SD na zobrazovači pre volcraft ?Ja som sa ešte k tomu pri mojom nedostal.

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2012 2:02 pm
od mopadzi
prosím o linky na X10 pro středoevropské poměry ( a formáty vypínačů) ...230Ac, Já uvažoval o KNX systemu...je tu na to vše...Díky

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2012 3:17 pm
od prochazka85
ja jsem vse vyresil pomoci takzvanych mikromodulu, to je malinka vec ktera vrazi pod vypinac.
Vyhoda je, ze se da pouzit jakykoliv design vypinace napr ABB Time atd. tudiz nejste vazany na ponekud
zvlastni design americkych vypinacu :)
Jinak z vlasni zkusenosti do vsech krabicek KP68 se to vleze uplne v pohode ma to vysku jen 17mm
bohuzel do takzvanych listovych krabicek se to nevleze a musi se tam pridat takovy ramecek co ten vypinac zvedne.

Jinak vse jsem nakupoval v tomto eshopu http://www.powerhouse.eu/automatizace-d ... -1_15.html

jinak pokud vam az tolik nejde o design, muzete pouzit tyto http://www.powerhouse.eu/stmivaci-modul-p-39.html
jsou nepatrne levnejsi v US desingu

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2012 3:44 pm
od mypower.cz
uzitecna vec :)
http://www.powerhouse.eu/filterphase-co ... -p-57.html
neco jako firewall + router pro X10.
Filtruje X10 prikazy litajici venku mimo domaci sit (ze strany zdroje, tedy ze smeru od distribucni site) a umoznuje sdileni dat (prikazu) mezi vice fazemi.
Bez firewallu nam nekdo bude pomoci X10 hackovat barak :repair: :home: z venku :comp: a zapinat spotrebice .. .:) Treba rozsviti vsechny svetla v baraku ve 3 rano :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Kód: Vybrat vše
hacker>X10 SCAN
light1-obyvak-600W
light2-koupelna-500W
light3-loznice-500W
device0-domaci-sirena-500W
device1-cerpadlo-bazen-1000W
hacker>X10 SWITCH ON ALL
all devices switched ON
hacker> :D

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2012 8:04 pm
od prochazka85
:) to je pravda, taky je tam mam :)

nicmene v ostrove si hacker ani neskrtne :)

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2012 8:20 pm
od mopadzi
hezký...

Re: poloostrov 460Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon čer 18, 2012 8:17 am
od prochazka85
luge píše:
prochazka85 píše:A co dulezite, nyni je otestovano, ze X10 nefunguje na menici carspa, a funguje na menici voltcraft

*sun* To je fajn že sa potvrdilo moje doporučenie volcraftu.Myslím že tak bude aj s reglom od ep solaru.Ešte možno doplniť life baterie miesto olova. :)
Ako funguje logovanie s SD na zobrazovači pre volcraft ?Ja som sa ešte k tomu pri mojom nedostal.


logovani probiha tak ze na karte se objevuje html soubor, ktery obsahuje nasledujici tabulku
Untitled-1.jpg

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2012 5:26 pm
od prochazka85
tak jsem provedl upgrade, pridal jsem dasi dva panele 235Wp
takze soucasny instalovany prikon 930Wp
a jeste mam misto na dva panele, ale to uz se neobejde bez upgrade trackeru, ach jo.

Dasli tracker bude k dispozici :(

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2012 7:24 pm
od luge
*sun* Super.Škoda že sa nedá nastavit skolon panelov aspoň zima - leto. *sun*

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2012 9:42 pm
od mypower.cz
Pridal jsem wattstatistiky i k mereni FVE Pardubice.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pát říj 12, 2012 8:59 pm
od prochazka85
graf nabijeni

modra = target napeti
zelena = napeti PV
cervena = napeti bat
oranzova = proud bat

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 6:26 pm
od prochazka85
tak jsem ten menic voltcraft asi prechvalil, zitra jde uz podruhe na reklamaci.
posledni reklamace cca pred mesicem, vymena za novy kus, po mesicnim provoz
zase odesel, ach jo.

takze se zacinam poohlizet po nejakem spolehlivejsim,
nejake typy na 24v menic min. 1kw max 2kw ?

buu vdecny za radu

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 7:52 pm
od JiříK
prochazka85 píše:tak jsem ten menic voltcraft asi prechvalil, zitra jde uz podruhe na reklamaci.

takze se zacinam poohlizet po nejakem spolehlivejsim,
nejake typy na 24v menic min. 1kw max 2kw ?

buu vdecny za radu


A co na tom máš zapojené? Nemáš tam třeba zářivku, která nemá elektronický předřadník, ale hezky postaru, tlumivku? Tou totiž spolehlivě odpálíš asi jakýkoliv měnič... Nebo oběhové čerpadlo s termostatem. Tím jsem taky jeden měnič odpálil. Sepnutí v poho, rozepnutí....pápá. V mém případě ale všechno měniče noname.

Re: poloostrov 930Wp - Pardubice

PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 8:08 pm
od vata
No, musím to zaklepat na dřevo - ten můj stále spolehlivě jede, pravda, byl to jiný typ než ten Váš. Co konkrétně v něm odešlo a jak se to chovalo? A jak jste jej zatěžoval?
Je taky pravda, že zářivky tady žádné nemám - a mírně to jaksi zlobí jen při zapnutém noťasu - resp. jeho display - už jsem to tu psala, jakási nervozita se mi dostává až do DC větve, vidět to na světlech.