vata píše:Zdravím,
VALC: jako platforma je SDS, myslím, že to byla dobrá volba, hlavně z (opět) z konstrukčních důvodů. Je to prostě strojek na DIN lištu, svorkovnice, není potřeba vymýšlet, jak to namontovat a připojovat. Jen to SDC je hodně slabé.. Pravda, konfigurační SW mám stále pouze pro Win, ale dá se s tím žít.
ValcMonitor: Frenky, je to naopak. Já jedu Marshalltown od začátku, RPI distribuci jsem udělala pouze pro případné zájemce, kteří ve většině nejsou ochotni vyhradit pro logger solidnější počítadlo, možná kvůli ceně, možná kvůli spotřebě, která je u té MB o něco (málo) vyšší. Krom toho nepoužívám ten Marshalltown pouze pro valcMonitor, mám pro něj velmi mnoho jiných úkolů na práci.
VALC: Koukal jsem na nové zařízení od onlinetechnology http://www.onlinetechnology.cz/eshop/zb ... x-sd485-24
SDS BIG DINBOX, neplánuje se povýšeni VALCu do nových rozměrů

VALCMonitor: Tak potom již chápu. Mám něco podobného v mém rozvaděči. (4 jádrový atom s ssd diskem.) Mám na něm W-XP s programem (WINCC) na sběr a prezentaci dat z SIEMENS S7-1200. Bohužel spotřena 20W je na můj systémek moc, tak data zatím neukládám a neprezentuji