Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 22, 2023 8:10 pm
radimre píše:https://m.youtube.com/watch?v=sBUFVrFbJpM
radimre píše:Tak po květnové větrné smršti jsem byl nucen dělat rekonstrukci..A abych mohl porovnávat funkci a složitost konstrukce pustil jsem se do polohovacího duálního systému
youda píše:Tak to teda smekám!
Když se to video rozjelo, tak mne v první chvíli napadlo, že jsem se asi ukliknul a koukám na velící středisko kosmodromu Bajkonur![]()
Až poté, co jsem si vypadlý jazyk zasunul zpátky do pusy, mi došlo, že je to opravdu FVE.
Já bych tedy něco takového postavit nedokázal. Mechanicky ani elektricky. Všechny ty desky s konektorama, deset ethernetů v jednom Arduinu, relátka, DC zdroje pro PC, ovládání trackeru...no to je fakt mazec.
Zapojit do toho trošku víc panelů a velké měniče, tak by se tím dala napájet celá fabrika!
Mimochodem, jestli správně pochopil i ta další videa, tak se do budování a užívání systému zapojila celá rodina.
fugas píše:radimre píše:Tak po květnové větrné smršti jsem byl nucen dělat rekonstrukci..A abych mohl porovnávat funkci a složitost konstrukce pustil jsem se do polohovacího duálního systému
Takže je to tak že panely se doposud točí pouze kolem svislé osy?
EDIT: Aha, pořádně jsem se podíval a neníNapadlo mě že by si celé pole mohlo lehnout, když bude nadměrně foukat.
radimre píše:tady dokončená SE
diablo007 píše:Co sem pochopil tak u sv proudu je to velké riziko když se něco stane že spirálou
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Trendiction [Bot] a 1 návštěvník