Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 22, 2023 8:14 pm
goodbie píše:teď na to koukám měnič 3000Kwpane jo to musí bej měnič jak hrom
nebylo to myšleno zle,jasný ,že je to překlep,jen mi to ale rozesmáloMikel píše:jj jasne, ze to jsou 3kW. Chybka se obcas vloudi.Jiz jsem opravil
Mikel píše:Tak jeste prikladam slibovany obrazek spodni strany konstrukce panelu na pristresku pro drevo.
dlabas píše:To Mikel: zdravím konstrukci máte hezky udělanou, ale očekávejte problémy.
Nikdy by se panely neměly kotvit přímo do rámu, ale snad to bude ok.
Horší věc je dle mého názoru žádná diletace mezi panely - jelikož hliníkový rám celý rok pracuje dle teplot.
Takže se Vám může klidně stát, že Vám praskne sklo u panelu(ů). Už jsem se s tím několikrát setkal.
Držím pěsti aby se dřevěná konstrukce nehnula. Na poli jsem viděl jak se hnula konstrukce zavrtaná do země a to tak, že se tlaky snažily z panelů udělat kosodélník. Řekl bych, že silikonový tmel by asi nezabránil popraskání, ale po tak dvou zimách bude i v Blovicích jasno. Snad se nic nehne, ještě jednou držím pěsti.Mikel píše:---- tento zpusob uchyceni je doporuceny vyrobcem. viz zde:
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník