Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob zář 18, 2021 6:34 pm


3,96kWp Brno

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
PředchozíDalší

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod goodbie » stř lis 06, 2013 6:57 pm

LIX píše:Prečo by bol zle namalovaný? Proste chce vedieť kolko ampérov tadial potečie. A od regulátoru do aku to bude 40A, proste musí ten kábel dimenzovať na prúd 40A.

jistě jinak to ani nejde.
?
goodbie
 
Příspěvky: 1364
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod Frenky » stř lis 06, 2013 7:05 pm

Ano, omlouvám se nepročetl jsem pořádně otázku. :mrgreen: Dle obrázku na namolovaném A metru poteče skutečně 40A. A Vata to vyřešila opravdu vzorově, pan Kirchhoff by měl opravdu radost :lol:
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 774
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » stř lis 06, 2013 8:48 pm

Zdravím ,

děkuji za názory :D ... ten obrázek byl myšlen co by názorný , né reálný stav .
Realitě bližší je tento :
otazka002.JPG

Do reglu mám opravdu zapojeny jen tři vodiče :shock: přičemž mínus od baterie do reglu je pouze 6mm2 a plus od reglu do baterie je 25mm2 . Toto tří-vodičové zapojení je v návodu Midnajta :idea: . Ostatně mi tak funguje i debilní CX 20 ... společný plus pól zapojen přes 0,5A 0,8V diodu :arrow: nabíjecí proudy jdou jen mínusem :yes: .
Zítra to změřím , bude-li co měřit :? .

Elektronům zdar *cloud*
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod jarík » stř lis 06, 2013 8:56 pm

abrams píše:Realitě bližší je tento :
otazka002.JPG


Ja by som povedal, že v tomto prípade tam nameriaš 10A ::pv::
Uživatelský avatar
jarík
 
Příspěvky: 75
Registrován: úte zář 25, 2012 12:46 pm
Bydliště: SK

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod jarík » stř lis 06, 2013 9:04 pm

obrazok003.jpg
A v tomto prípade 30A
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
jarík
 
Příspěvky: 75
Registrován: úte zář 25, 2012 12:46 pm
Bydliště: SK

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod Harry » stř lis 06, 2013 9:26 pm

abrams píše:Zdravím ,

děkuji za názory :D ... ten obrázek byl myšlen co by názorný , né reálný stav .
Realitě bližší je tento :
otazka002.JPG

Do reglu mám opravdu zapojeny jen tři vodiče :shock: přičemž mínus od baterie do reglu je pouze 6mm2 a plus od reglu do baterie je 25mm2 . Toto tří-vodičové zapojení je v návodu Midnajta :idea: . Ostatně mi tak funguje i debilní CX 20 ... společný plus pól zapojen přes 0,5A 0,8V diodu :arrow: nabíjecí proudy jdou jen mínusem :yes: .
Zítra to změřím , bude-li co měřit :? .

Elektronům zdar *cloud*


pokud je to zapojeno jak je na tom obrázku...tak oběma vodiči od reglu do aku teče stejný proud!!! takže jak tím 6mm2 tak tím 25 mm2 teče 20A. A jaký výkon že tam Abramsi hodláš prohánět? aby ten 6mm2 nezačal fungovat jako topné tělísko. :uh: :hell:

jinak obě odpovědi jiríKa ...souhlas
?
Harry
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon bře 05, 2012 10:33 pm

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod vata » stř lis 06, 2013 9:40 pm

Taky bych raději doporučila použít i ten čtvrtý kabel. I když u abramsů se občas topí kdečím, třeba i lithiem :lol: (Chybí smajlík na "přátelské pošťouchnutí")
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1409
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod jarík » stř lis 06, 2013 9:44 pm

Myslím, že abrams si toho prežil už dosť a s týmto sa určite tiež úspešne popasuje :wood: :yes:
Uživatelský avatar
jarík
 
Příspěvky: 75
Registrován: úte zář 25, 2012 12:46 pm
Bydliště: SK

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod LIX » stř lis 06, 2013 10:12 pm

Jarík má pravdu.
Ale, je tu jedno velké ALE!
Nemôžeš mať + pól 25mm2 a - pól 6mm2! Toto keby som spravil v robote tak ma umlátia medenou pásovinou. :D
Buď daj od regulátora aj + aj - 25kou, alebo 6kou. Pravdaže záleží od prúdu. Potom môžeš - od panelov pripojiť kam sa ti zachce a bude to jedno.
?
LIX
 
Příspěvky: 708
Registrován: pon črc 30, 2012 2:43 pm

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod JML... » stř lis 06, 2013 11:13 pm

otazka002.JPG

Tlustym modrym potece -10A a tenkym modrym -20A. :yes:
Merenim si to snadno overite.
Mozna se to nezda ale je tu spolecny minus a plusy maji mezi sebou konverzi napeti na proud pomoci nejakeho mppt.
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
Uživatelský avatar
JML...
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte lis 06, 2012 12:33 pm

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » čtv lis 07, 2013 8:32 am

Zdravím ,

veňku mlha jako v sauně , ale mám změřeno :yes: sice žádný obr čísla ... posuďte sami :
otazka003.JPG

Modrý Wattmetr (zhůru nohama) měří proud protékající tlustým "modrým" drátem společný mínus od panelů , svítící Power-log měří proud do baterky :mrgreen: .

Elektronům zdar *cloud*
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod jose » čtv lis 07, 2013 8:45 am

Takže Power-log měří součet proudů tenkého a tlustého modrého drátu? Tenkým modrým tedy teče 2,04 A? A kam tenký modrý uteče, až opravdu zasvítí slunce? :P
Uživatelský avatar
jose
 
Příspěvky: 279
Registrován: pon zář 12, 2011 1:25 pm
Bydliště: Otrokovice

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » úte lis 12, 2013 7:27 pm

Zdravím ,

konečně mám chvilku abych doplnil resty :

1. jiskření v kolébkových vypínačích na střeše :arrow: vypínal a zapínal jsem při max oslunění , slabé série ani prd a nejsilnější série trochu prskla (při pomalém vypínání se nějaký oblouček vytáhnul ale hned chcíp ) . Obdobně se chovali ony AC jističe u baterek :yes: :arrow: :fuuu: .

2. k proudům před a za MPPT reglem :arrow: mínusem od FV panelů teče proud FV panelů a mínusem od reglu zbývající proud měřený PowerLogem :arrow: 6mm2 ihned vyměněna za 16mm2 (věší se do svorky bez přípravy nevleze :? ) . Ještě jednou děkuji znalejším za poučení :comp: .

Budou-li zítra vhodné klimatické podmínky , pořídím pár obrázků ... :mrgreen: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » stř lis 13, 2013 1:26 pm

Zdravím ,

mám zapůjčenou termo-kameru :D ale jak na potvoru je veňku zataženo :? .

Alespoň něco :
IR_001.jpg

ostrov3,96_006.JPG


Elektronům zdar *cloud*
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod tomas » stř lis 13, 2013 7:02 pm

abrams píše:Zdravím ,

konečně mám chvilku abych doplnil resty :

1. jiskření v kolébkových vypínačích na střeše :arrow: vypínal a zapínal jsem při max oslunění , slabé série ani prd a nejsilnější série trochu prskla (při pomalém vypínání se nějaký oblouček vytáhnul ale hned chcíp ) . Obdobně se chovali ony AC jističe u baterek :yes: :arrow: :fuuu: .


A jaký bude oblouček když bude obvod ve zkratu a ty ho budeš chtít rozpojit tím vypínačem? ::mute::
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2185
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod goodbie » stř lis 13, 2013 8:12 pm

vidím dobře 26,4°C když je zataženo???kolik bylo stupňů na půdě když se to měřilo???
?
goodbie
 
Příspěvky: 1364
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod brumlaj » stř lis 13, 2013 10:41 pm

goodbie píše:......kolik bylo stupňů na půdě když se to měřilo???
rozsah obrázku je 7-26, takže předpoklad je těch 7, ale v zavřené krabici byl vzduch teplejší než teplota na půdě. Takže oteplení diody vzhledem k její tepelné setrvačnosti po otevření krabice.... těžko říci..... jen rozvádím spekulace.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
?
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » čtv lis 14, 2013 2:10 pm

brumlaj píše:
goodbie píše:......kolik bylo stupňů na půdě když se to měřilo???
rozsah obrázku je 7-26, takže předpoklad je těch 7, ale v zavřené krabici byl vzduch teplejší než teplota na půdě. Takže oteplení diody vzhledem k její tepelné setrvačnosti po otevření krabice.... těžko říci..... jen rozvádím spekulace.

Zdravim ,

:yes: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod rob.brno » čtv lis 14, 2013 6:01 pm

abrams píše:Zdravím ,

mám zapůjčenou termo-kameru :D ale jak na potvoru je veňku zataženo :? .


KDe se dá v Brně zapůjčit t-kamera? :-)
A za kolik?
?
rob.brno
 
Příspěvky: 867
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am

Re: 3,96kWp Brno

Příspěvekod abrams » sob lis 16, 2013 4:50 pm

rob.brno píše:
abrams píše:Zdravím ,

mám zapůjčenou termo-kameru :D ale jak na potvoru je veňku zataženo :? .


KDe se dá v Brně zapůjčit t-kamera? :-)
A za kolik?

Zdravím ,

jestli se v Brně dá nekde zapůjčit nevím :dontknow: .
Byl u nás na návštěvě strýc dělající energetické audity budov a používá přitom termo-kameru :yes: . Zrovna ji měl u sebe , tak mě trochu zaučil :geek: .

Letos po XX letech napíší dopis Ježíškovi ... třeba to výjde :celebrate2: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2755
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'