rob.brno píše:NAvrhuju přejít k té Fosfě - úspora hnedle 1200kč ročně. 1200kč člověk nenajde na ulici!

Jsem zvědav, kde lze v zimě sehnat kwh za lepší cenu než 5kč

Zdravím ,
děkuji , nemám zájem ... jednak ze zkušeností nevěřím kdejakému obchodníčkovi líbivé řeči (sleva není zadarmo) , mým cílem je zbavit se DS úplně a až k tomu dojde , chci to vmést do xichtu E-onu , a né nějakýmu obchodníčkovi

.
Můj zdarvý selský rozum říká : "že je něco levné , neznamená že je to také správné"

.
Jasně , všichni platíme daně z nichž jsou placeny stavby , provoz a likvidace přímých i nepřímých škod vzniklých stavbou , provozem a likvidací energetických zařízení od nichž si pak MŮŽEME kupovat "levnou" energii . A tím , že si nejen já koupím (a zaplatím z toho daně a kdoví jaký další srač*y) komponenty FVE abych si vyráběl vlastní energii/e za relativně vyšší cenu než si můžu koupit ze systému , je na pohled první "nerozumné až bláznivé" , ale je to nejen "má cesta"

. Až pořeším temější období roku , jsem zvědav , zda-li nebudete také stát ve frontě zájemců

.
Jsem zastáncem udržitelného rozvoje energetiky , ale plánovaný směr "kormidélníků" tohoto státu je takřka směrem opačným

, čehož se nechci nejen z morálních důvodů účastnit . Dojde-li k osvícení "kormidelníků" (spíš až po jejich vymření

) , rád svá stanoviska přehodnotím , ale doposavadní vývoj v to nesvědčí

.
Ustrne-li vývoj někde na úrovni 80-tých let , vlastně on v podstatě dodnes stojí

a čím déle to tak budeme udržovat , to jest rubat huhlí - bourat města , dovážet ropu a plyn - závislost na caru putinovi a dokonce i nadále příštích 50let i putinův uran , tak nám svět ujede ještě víc a oto větší budeme mít problémy s nevyhnutelnou změnou

.
Je dnes pohodlné říci "kašlu na pokrok , fosilních paliv je dost" ... ale co řekneme za xx let svým vnoučatům ? Odpovědi na takovéto otázky by měli být určující , jak tomu bylo po tisíciletí do počátku minulého století . Rozhodnutí jen na základě aktuálních finančních "hodnot" může neůměrně až devastačně zatížit další generace

.
Nebo se nedomníváte , že stále přetrvává heslo "po nás potopa" ? Já bohužel ano

.
Sakra , a to sem měl do teď dobrou náladu ...

.
Elektronům zdar