Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 9:56 pm
honzaL píše:Větrá to dostatečně?? Nikde nevidím aktivní větráky. Já mám vše v komůrce 1.2x0.8m a přemýšlím o aktivním větrání v létě. Zatím se mi to neuvařilo, ale teplota v létě dost vzroste.
Trosecnik píše:Hele Frenky. Ty jsi loni v září prováděl test (pravděpodobně vybíjení 24V baterie, nečetl jsem příliš dozadu) pomocí 24V žárovek...
Já je mám taky, ale ony jsou určeny pro 24V AC. Nenašel jsem ještě odvahu připojit takovou žárovku e na 24V DC, protože myslím že by shořela.
Pokud ty jsi žárovky určené pro střídavý proud použil se stejnosměrným proudem, jak to dopadlo a jak dlouho byly pod napětím? Děkuji.
abrams píše:Zdravím ,
toš vitaj v klube milionárů.
Neodpustím si jednu rejpkuMVh bude překlep , že ?
Elektronům zdar
Trosecnik píše:Hele Frenky. Ty jsi loni v září prováděl test (pravděpodobně vybíjení 24V baterie, nečetl jsem příliš dozadu) pomocí 24V žárovek...
Já je mám taky, ale ony jsou určeny pro 24V AC. Nenašel jsem ještě odvahu připojit takovou žárovku e na 24V DC, protože myslím že by shořela.
Pokud ty jsi žárovky určené pro střídavý proud použil se stejnosměrným proudem, jak to dopadlo a jak dlouho byly pod napětím? Děkuji.
Trosecnik píše:No to je jasné, že je to čistě odporový spotřebič.
Jenže já od okamžiku kdy jsem ty žárovky našel (rodinný poklad) mám v hlavě představu, že i když 24V AC (což je efektivní hodnota napětí střídavého proudu) je řekněme 0-34V AC (odhad, vycházím poměrově z 0-325V během 0,02sec, neznám parametry standardu 24V AC a výstup trafa neproměřím) tak se při tomto namáhání chladí zcela odlišně, než když je napájíš stabilním napětím (24V) a proudem. Proto předpokládám, že vlákno to dlouho nevydrží a shoří. Když k tomu ještě přidáš toleranci sítě ze které energii primárně odebíráš (+5%)...
rva píše:Pro zvídavé Příručka pro elektrotechniky. Přes 500 stran všeho možného. Lepší, než čučet na televizi.
https://uloz.to/hledej?q=prirucka+elektrotechniky
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Ivo12s, Kostěj a 0 návštevníků