Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 27, 2023 11:55 pm
007ToMMaS píše:Chcel by som sa spýtať má aký je max výkon všetkých spotrebičov v dome? Či tá UPS má aj reálne využitie takého výkonu.
RCZf píše: k čenu by mi v tomto konkrétním systému byl MPPT regulátor . Už jsem se na to ptal několikrát a odpověď zatím je jen že ho nemám a o co všechno přicházím. To že ho nenám opravdu vím , ale proč ho mám mít ? V čem mi pomůže ? R.
RCZf píše:Baterie během dne mají funkci „velkého kondenzátoru“ a pouze vyrovnávají výkyvy příkonu proudu z panelů. Dále musí pokrýt dobu od pozdního odpoledne , kdy odběr energie domácí sítí je větší než dodávky z panelů a to do půlnoci , kdy začíná NT ve kterém se budou nabíjet . No a pak ještě dobu od 5h ráno ( konec NT ) do doby , než příkon z panelů bude větší než spotřeba.
atom píše:RCZf píše:Baterie během dne mají funkci „velkého kondenzátoru“ a pouze vyrovnávají výkyvy příkonu proudu z panelů. Dále musí pokrýt dobu od pozdního odpoledne , kdy odběr energie domácí sítí je větší než dodávky z panelů a to do půlnoci , kdy začíná NT ve kterém se budou nabíjet . No a pak ještě dobu od 5h ráno ( konec NT ) do doby , než příkon z panelů bude větší než spotřeba.
Ty baterie byly v té UPS drženy vždy v nabitém stavu a projektovány jen na překlenutí náhlých výpadků a odběrových špiček, kterých mohlo být pár do roka.
Pokud zamýšlíš s nimi překlenovat dobu střídání VT/NT a ještě je v NT dobíjet, udělají určitě více jak 2 nabijecí cykly denně, nelze to považovat jen za "velký kondenzátor". Jejich využití se rapidně změnilo od původní instalace té UPS a nebude dlouho trvat a z kapacitou baterií se opravdu stane opravdu jen "velký kondenzátor" .
abrams píše:Zdravím ,
1. MPPT regl pro tento systém nejspíš ani neexistuje
Elektronům zdar
RCZf píše:Jinak jsem přidal dalších 1340 Wp v panelech a baterie se mi stále nedaří dobít úplně do plna. Takže aktuální výkon elektrárny zatím 8240 Wp.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků