od pkougl » úte čer 03, 2014 8:00 am
20140511_134044.1.jpg
Tak jsem konečně dodělal ochranu trackeru před větrem, nemohl jsem rozchodit k mému dobremu pocitu větrné čidlo, respektive elektroniku tak jsem nakonec přistoupil k řešení pro mě prvotní a to je použít jednoduchoučký programovatelný šváb PICAXE 8M, musim říct že jsem z toho nadšenej, naprogramuje si tam člověk co chce a ono to skutečně chodí téměř bez jakýchkolvek externích složitostech zapojení (hlavně je to pro neprogamátory, tedy pro mne

), použil jsem známe čidlo z Haldexu a chodí to skvěle. Nejdříve jsem nevěděl jakou frekvenci zvolit jako hraniční pro sklopení panelů ale nakonec to vyhrála frekvence 15Hz (čidlo dělá dva pulsy na otáčku) a pokud deset minut nefouká víc jak 15Hz tak výstup uvolní relé a tracker se stočí zpět na sluníčko (pokud svítí

). Čidlo jsem namontil na vrchol panelů na gravitační závěs tak aby stále bylo kolmo k zemi (teflonové pouzdro a nerezová trubička s kabelem uvnitř, nerezové závaží dole), podle napadu tušim admira tady na foru.
a konečně bez obav před větrem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
-