Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 04, 2021 8:22 pm
Tomas Hochel píše:Ako som vravel. Nikoho nepresviedčam, postavte si to. Len som pripomenul, že existuje aj táto možnosť, keď už sa tu bavíme o parnom stroji či plynových turbínach. Môžeme teoreticky počítať, alebo sadnúť a skúšať to, napriek tomu, že všetci vravia, že to nejde.
Odložil som to, lebo mi je to zbytočné. Ako vravím, naše a aj vaše policajné orgány, odmeňujú takéto nepovolené inštalácie pokutou a návštevou STK. A väčší vplyv na spotrebu vozidla má vodič samotný, ako také malé nenápadné zariadenie. Aby to malo zmysel muselo by to mať veľkosť drevoplynového generátora a ten už sa schovať nedá. A naviac tá obsluha. Nevyskúšal som aplikáciu pre elektrocentrálu. Len posúvam skúsenosti ktoré mám z pokusu na normálnom karburátorovom 4 takte. Ak by som si aj tú centrálu odladil, čo potom s ňou. Bude mi vrčať na balkóne v paneláku ? To by susedia neboli moc nadšený. A naviac koľko motohodín vydrí taká centrála ? 500, 1000, či 2000 ? Pochybujem že 4takt hobby centrála za 300€ vydrží dlhšie. Na občasné nabíjanie akumulátorov by to bolo fajn. Alebo ju mám po dokončení predať ? S tým, že pobeží síce zadarmo, ale naštartovať musíš na benzín, keď už beží ako má tak pripoj vyvíjač, keď žačne peniť, otvor ventil, zatvor benzín. pravidelne kontroluj vodu a olej + olej v prívode plynu. To asi nie. To nieje o komercii zatiaľ. Pre nadšenca, ktorý má na to čas sa s tým ladiť to má význam. Môžem postúpiť výkresy vyvíjača, ale takých je plný internet. Tiež som odtiaľ čerpal.
avatar píše:soooc píše:Vzdyt centralu posledni zachrany mas - auto
presne tak auto na vonobeh zere kolem litru max dva takze staci stridac a da se prezit taky nehlede na to ze do bauhauzu muzes vzdy. Je blbost to nechat lezet doma za 2 roky budou levnejsi
jinak podle mych vypoctu tve baterie jsou uz jen na 20% kapacite. Pocital sem kolik toho tak nacpes do tech baterek prumerne to vychazi cca 20-30 amper za hodinu. takze pri 100 amperove baterii to vychazi na 30 % kapacity.
jestli se nemejlim. bylo mi totiz divne ze mas tak malej odber za hodinu
Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků