Mateji zasadni nepochopeni, ktere stale dokola omylas. Ja to reknu nasledovne. Nemam absolutne zadny osobni zajem o zadne tve autorske prace a to ani na zadne akci a to ani na zdejsim foru. Pote co jsem poznal (a jsem silne prekvapen) tuhle tvou vlastnost, nemam ani zajem od tebe jakekoliv prace videt. Skoro se jich bojim. Aby me to nezabilo, nebo aby si si neuzurpoval sva prava. Prosim te, aby si sva autorska dila zverejnoval na svem webu a respektoval zase me, ze ja zde pro tva autorska dila (coz je jakykoliv tvuj prispevek) nemam povinnost ti poskytovat prostor. Zda se ze by za techto okolnosti bylo z tve strany prinejmensim slusnosti se me zeptat, zdali sva dila na cizim webu prezentovat muzes. Pokud ja se na verejne akci, na kterou se jako autor se svymi autorskymi dily cpes, musim tebe ptat, co si zverejnit prejes a co ne, budes se zrejme muset zeptat me, zdali na zdejsim prostoru, ktery poskytuju ja tobe (a nic me k tomu nepovinuje), umoznim tva autorska dila zverejnit, ci nikoliv. Zrejme nabyvam dojmu, ze se toho s tvym pojetim autorstvi obavam sem nejaka tva dila pustit. Bude mozna dobre skutecne kdyz veskere sve aktivity presunes z duvodu vetsiho bezpeci tvych autorskych del na svuj vlastni web a nebudes k tomu vyuzivat prostor ciziho webu. Dekuji za pochopeni.
Z me strany - co se mych praci tyce, vzkaz pro komunitu:
vse co jsem zde na forum dal, ze svych vlastnich autorskych praci, napriklad microlog, patheditor, sve zkusenosti, napady, poznatky, nakresy, planky, schemata, vse co jsem kde na prednaskach prednesl, vse co jsem na predchozim srazu rekl - muze kdokoliv libovolne vyuzit, zneuzit, komercne vyuzit, aniz by se me na to musel ptat i pres to, ze na micrologu mam napriklad v licenci jen nekomercni vyuziti, beztak vzhledem k povaze toho projektu tohle nikdy nevymuzu a s komercnim (zne)uzitim predem pocitam a jsem na neho pripraven. Vzdy totiz vznikne odvozene dilo, original je jen jeden a vzdy to tak zustane. Jak mi nekdo chce konkurovat, kdyz ma cena za mou praci, kterou jsem tu vystavil je zdarma ?

Kdokoliv to komercne vyuzije, bude muset projekt bud dotovat, nebo byt cenove na tom hur nez ja. Nebojim se toho. Nikdy nebudu nikomu zakazovat neco pouzit, co mi vyslo z ust. Je to totiz nevymahatelne, dela to z lidi nepratele, vyvolava to napeti a nedobre vztahy. Co autor nepreje zverejnit, necht nikam necpe a necha si pro sebe. Osobne o takto zatizena dila nemam zajem.
Ad slusnost .. ja naopak jako autor jinych praci bych vstal a rekl panove toto si zatim necham pro sebe, diskuze pokracuje, a kdo chce, muzeme jit bokem, nebo se sejit u me doma a probrat to v soukromi. Rozhodne by mi bylo opravdu neprijemene si na nejake akci, ktera navic neni poradana firmou solarservis.eu, budu diktovat jestli se me ostatni budou prizpusobovat nebo ne. Priznam se, na akci poradanou mnou by autor s timto pojetim a zavadejici tato omezeni, nebyl pozvan. Jelikoz vsak akci neporadam ja, tak jedina ma volba je neprekazet a nechat matejovi zcela volny prostor, necht se jeho autorska prava a podminky, za jakych bude lidem na tamejsi akci veci rikat/nerikat, mohou plne uplatnit a neni nijak omezovan v tom co nezbytne nutne potrebuje prednest tem lidem, kteri tam budou.
Navrhuji akci prejmenovat na setkani solarservis.eu. To snad pak ale mozna ani s timto forem nesouvisi tahle komerce. Takovych akci je behem roku docela dost