Článků je 10 beden 5x90Ah, s dalšíma čtyřma resp. třema bednama 5x375 se řeší dodatečný dovoz ke mně.
Články 90 nyní servisuji, čistím a samožřejmě budu měnit louh, musím dokompletovat všechny zátky. Články mají problém s těsněním mezi kontaktem a obalem, zatím jsem jen podotahoval kontakty k obalu, ale článkový olej prostě toto problematické těsnění nahlodal, vidím to jako takový nedostatek, který pro provoz půjde, články vykazovaly nabití a jinak velmi dobrou údržbu po dobu co sloužily.
Články 375 první bednu vidím jako po těsnící stránce na výbornou, napětí vykazovaly normálně, žádný zjevný zkratovaný článek, prostě to vidím na vyčištění, vyměnit louh a pošlapou.
Cena celková na celou zásilku vychází s mírným nadhodnocení na 0,80 Kč za Ah/článku, což se naskládalo kvůli dopravě a ceně za kg. Čas řidičů je zdarma. Čas mého podílu na akci "AKU NA CHATU" pro admina je také zdarma, pro ilustraci jde o čištění 70 článků a odhad je po večerech po 4 hodinách práce tak na cca 10 dnů. Demi vodu si vyrábím, takže je také zdarma.
K této základní ceně je potřeba připočíst louh draselný, kdy bych měl mít
podle tabulek 20x3l pro 375, tj 20 x 1kg a pro 90Ah, je to 50x 1,2l tj 50 x 0,41 kg tj 20,5kg louhu draselného, dohromady 40,5 kg, což je podle ceny za 25kg pytel 1000,- z Brna
Takže sumarizace akce.
celkem za louh 1620,-
můj odhad na těsnění je do 1000,- za gumovou desku z které vysekám 50 ks spodního těsnění, ventilek ustřihnu z duše. Možná vyjde i na těsnění mezi kontakty, ale neznám možné varianty a stím ceny.
12000Ah x 0,80Kč je 9600Kč
Gusta