Jsem rád, že jsem Vás objevil pánové a dámy (?), protože už delší dobu řeším a řeším a stejně nemám jasno. Věc se má takto. Chceme koupit snovej

Ohřev teplý vody chci řešit taky solárně v kombinaci s výměníkem na tuhý paliva a akumulačním kotlem. Vařit budeme na plynu (bomba). Spotřebiče na to hodlám používat normální. Ovšem občas perem, mejem nádobí, zapnem friťák, vysavač, počítač atd.
Ale k problému a k tomu co mi není moc jasný. První věc, kde si nejsem úplně jistej jestli chápu správně je regulátor. Pokud je 60-ti Ampérovej znamená to, že je schopen pracovat s proudem 60A na vstupu, dobíjet jím baterky a přitom "posílat dál" zhruba polovinu příkonu (jak uvádí většina levnějších výrobců). Tedy 30A. Prakticky tedy při 24Voltové soustavě o které uvažuju - 1440Wattů vstup (cca 6 panelů) a můžu odebírat polovinu - cca 700Wattů. Co se ovšem stane, když moje drahá omylem na tenhle okruh zapne fén ? Pápá régl ?
Pokud tedy na každých 6 panelů dám jeden régl a budu jimi chtít dobíjet jen jednu sadu baterií , můžu vývody dobíjení jednotlivých regulátorů zapojit paralelně na tvrdo k sobě ? A můžu k nim paralelně připojit i regulátory od vrtulí ? Tohle opravdu nevím

Mno a nakonec

Za jakoukoli radu a zkušenost budu zauzlován a předem děkuji, protože na to nemám půl mega. Proto také jednotlivé komponenty budu kupovat nejspíše přímo u výrobců v Číně a v Německu. Než to ale spustím chtěl bych mít ve všem naprosto jasno.
Díky Michal
Hodím sem mmj i tabulku spotřeby, kterou jsem kdesi vyhrabal. Třeba se to někomu bude hodit taky

Příklady různých zařízení, které jsou provozovány na 24V / 230V měniče
50W lednice spotřeba 18Ah za den (hrubá maximum specifikace)
80W lednice spotřeba 28Ah za den (hrubá maximum specifikace)
20W rádio spotřeba 1Ah za hodinu
30W stereo spotřeba cca 1,5 Ah za hodinu
50W televize spotřeba přibližně cca 2,3 Ah za hodinu
90W televize spotřeba cca 4Ah hodinu
600W vrtačka spotřeba cca 4,5 Ah za 10 minut
800W kávovar spotřeba cca 6Ah za 10 minut
1000W mikrovlnná trouba spotřeba cca 7,5 Ah za 10 minut
1600W flexa spotřeba cca 12Ah za 10 minut
Takovej nástřel