Děkuju za odpovědi, vážím si Vašich rad!
vata píše:Jaký regulátor plánujete (zaujal mě ten výstup zátěž)?
iTracer of EPsolaru - konkrétně IT6415ND. Ten load by měl umět a navíc je celkem slušně konfigurovatelný - jen pozor, nemá oproti eTraceru ethernet!
brumlaj píše:Pojistky do odpojovače č.2 jsou pouze zbytecna ztrata.
Taky mi to tak příjde.
brumlaj píše:Pozor na prechodovy odpor v odpojovaci. Precijen jsou to 2x2 kontakty. Spis bych se primlouval za vypinac, ma pouze 2x jeden kontakt. Pri malych proudech (10A) neresit, odpojovac vyhovi.
tomas píše:Ztráta v odpojovači č.2. Největší ztráta je v pojistce. Dělal jsem něco podobného a nakonec jsem do odpojovače dal zkratové propojky
Pojede tam asi 18A ve špičce, ale s tím odporem bych se naučil žít - příjde mi to bezpečnější a budou jednotné přístroje v rozvaděči

Rozhodně dobrý postřeh, díky.
brumlaj píše:Kvuli udrzbe (beznapetovy stav regulatoru) tam patri.
Zauvažuju opět nad vyzkratovaným odpojovačem - budu ještě přemýšlet a googlit a pak nahodím revidované schéma, budu rád, když mu dáte kousek svého času.
brumlaj píše:Pokud by jsi osazoval svodic bleskovych proudu, pak by jisteni melo nejaky smysl, ale jinak jsou Tve uvahy spravne.
Svodič plánuju, ale v první fázi ne - mám z toho už teď hlavu jak pátrací balón - nemám totiž zemnič, takže to bude větší akce.
Jeee, to schéma jsem měl najít, než jsem se s tím půl dne mořil

moc pěkné, budu se inspirovat v nové revizi schématu

Co se týče těch pojistek v každém stringu a neosazování sériových diod, to je OK? (pojistku bych dával nad Isc celého stringu, ale pod Ir jednotlivých panelů).
Také jsem někde zahlédl, že u DC rozvodů je nutné jistit oba póly - Vy Tomáši ale máte jestli dobře koukám natvrdo spojené minus s PEN. Líbí se mi spíš tohle řešení - už jen kvůli ceně přístrojů, nižšímu počtu pólů... takže je OK?