Aktualizace pro inspiraci:
I po více jak 2,5 letech jsem se nedopustil obměny řídícího "prvku" toho systému z PC na Arduino. Asi mě skalní příznivci budou kamenovat a snad mě ADMIN neodpojí, ale mě tahle moje "hloupá větev vývoje" přijde pro potenciální následovníky docela zajímavá. Proč? Protože je strašně jednoduchá a pohrajete si s tím se základními znalostmi PC.
Vtip je v tom, že PC se dá připojit na jakýkoliv sledovací SW, například LogMeIn, Teamviever, VNC a pod. A z dnešními cenami připojení na internet máte v podstatě okamžitě SW a HW prostředí na monitoring celého systému.
Nejprve jsem nahradil starší notebook HP za ASUS EEE PC 900A. Kvůli tomu, že tento NTB má napájecí zdroj 12V, má SSD disk a taky jsem si myslel, že je bez větráku... což není, ale to jsem zjistil až teď, když jsem ho rozdělával...Nicméně Windows XP přestal tak úplně vyhovovat, párkrát se mi PC kouslo na nějakých driverech (což je běžné, že). Takže ve finále jsem si pořídil nejlacinější alternativu PC bez větráku a s SSD, tedy ACER Aspire E11. Jen jsem řešení ještě doplnil o převodník DC/DC z 12 na 19,0V napájení. A představte si, ono to celé má spotřebu kolem 5W...
Samozřejmě, pořád je to dražší řešení (asi, jen hádám), než stavebnice ARDUINO. Nicméně ten NTB i s WIN8.1 stál 5.900 Kč a v podstatě to je celá investice, se zárukou a vše hotovo. Monitorovací SW pro vzdálenou správu je pro soukromé použití zdarma. Samozřejmě to není pro ty z Vás, kdo si budou dělat vlastní převodníky na měření napětí, proudu atd. Ale pro mě je to naprosto super řešení. Trochu si i myslím, že je to pro tento server "prostor na trhu". Ano, spousta členů fóra jsou techničtí nadšenci, ke kterým se chci také počítat, ale ne všichni si chtějí rozumět s programováním ve zdrojové kodu. Tak proč jim nenabídnout řešení které tedy u mě naprosto v pohodě funguje? Když se na stránky
www.mypower.cz dostane nový uživatel, tak ho jeho zájem o připojení monitoringu pošle rovnou na "OpenSource MicroLog2" a to je myslím si škoda. Ta PC alternativa, kterou ADMIN umí a na pár instalacích funguje by se podle mě měla také trochu ukázat. Myslím si, že tyto dvě platformy nejsou vzájemně konkurenční...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.