IMG_20190607_203459.jpg
Momentálně přemýšlím i nad variantou Epsolar 4210N MPPT 40A 12V/24V. A prozatim nechat systém jak je. Zřejmě nejlevnější varianta. Nebo nad AXPERTEM PWM (cena). Počítám investice, zachování měníčů a tak dále, prostě jsem chudej no
Toho Axperta jsem myslel z hlediska možnosti připojení centrály a nabíjení aku přes něj. Nic jiného tam není, když si spočítám cenu 24V nabíječky (zlatej cenovej střed, cca min. 30A) tak mi to přišlo jako docela slušná možnost a jestli tisíc Kč víc už mi nepřišlo tolik. Asi stejně zůstanu u 24V, pokukuju po baterce z tesly (24V cca 230Ah kolem 15tisíc).
Je to opravdu ostrov, voda teče samospádem, už je nachystán rozvod a ibc nadrž do podkroví, klasický WC napoušťák (voda nateče samospádem), když nebude voda ve studni, tak hold čerpadlo a z blízkého potůčku za pomocí centrály do IBC nadrže.
Vaříme na sporáku na dřevo, a na raní kávu je malá bomba s hořákem. Dále funguje malá lednička na 10kilovou bombu PB, ale mrazák je tak na jedno kuře...
TUV je řešena starým 50litrovým hrncem na kamnech
Koupelna je ve výstavbě, zatím se koupu v kalfasu 60L, nachystanž mám celoměděnný lázenšký kamna, koupený je mám už 5 let.
Prostě do budoucna chci z hlediska komfortu umístit klasickou kombi ledničku s vypínatelnou chladničkou (2 okruhy, jeden kompresor) umístěnou ve stodole. CHvilku jsem uvažoval i o vodárně SSA 400W, někdo s ní byl z fora spokojený.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.