boldric píše:rimi píše:boldric píše:jo a určitě se mi jedná o celoroční obývání.
Tak jeste co nejvetsi plochu panelu, zvazit vetrnik, centralu.
Neexistuji nekde ultrazvukove pracky? Jednu dobu jsem mel dojem, ze jo, jenze ted to neumim najit.
takže když opustím myšlenku jednoho panelu a přeci jen půjdu do dvou, mohlo by to na zimu stačit?
Zdravim. Delal jsem system na jedne chate z jednoho panelu. Parametry panelu 245 wp, parametry baterky 105Ah. Olovena nalevaci baterka, proto, ze jeji cena je nizka a z se naucite system pouzivat, rozhodnete se co dal. Obycejny levny regulator, mam v nabidce i steca mppt pro dva panely a menic z auta-800w. Co vim, tak na to sekaji elektrickou sekackou, vrtacka, flexa, mafl, vsechno jede. Poskladat se to da a zapojit to umim take. osobne bych ale doporucil koupit Regulator Tristar MPPT60A, protoze umi vsechny doporucovane rezimy. Tedy 12-48v. A v pripade, ze ceske prislovi ma pravdu- ze s jidlem roste chut, muzete rozsirovat kam az chcete. pro rozbeh pracky, lednicky mycky a jinych velkych elektrospotrebicu potrebujete menic, ktery umi byt alespon kratkodobe pretizitelny na trojnasobek nominalni hodnoty motoru. A nejaka rezerva se k tomu hodi. osobni skussenost rika, ze menic pod 2000v bude brzy nahrazen vykonejsim, protoze fotovoltaika je silne navikova a kdyz to dava zadarmo, tak to proste dojime a dojime. Ale k tomuto poznani musi dojit asi kazdy sam. Pekny den. Drobek