od jakub04 » sob zář 17, 2011 8:49 pm
Zdravím všechny nadšence pro nové technologie. Takže mám na střeše 10x195W monokrystal. A jak dál? Něco už vím. Co půjde chci napájet 12/24V. Mám router,wifi, ntb, po úpravě by měl jít i stolní PC. A jak světla? Koupil jsem na zkoušku nějaké LED ŽÁROVKY 108 LED E27. Pak je tu pračka, myčka/používá teplou vodu/, varná konvice,el.trouba,žehlička, mrazák, čerpadlo podlahového topení, čerpadlo na trubicové soláry, lednice/tu plánuji ještě letos vyměnit, má víc jak 15let/. A co TV LCD, jde připojit po úpravě na DC? Ve stěnách mám veden po celém obvodu domu 16mm husí krk, s rozvody nn nebude problém. Přepínat ČEZ/ostrov budu ze začátku ručně, později se uvidí. Nebo rozvést taky samostatně 230V a přehazovat v zásuvkách? Kam dát regulátor a baterie Varta Professional Deep Cycle 12V 180Ah? Teoreticky jej můžu dát hned k panelům a k němu i gelové baterie. Přístup je dobrý. Nechci jít do čistého ostrova, mám tu velké motory, které nejdou rozumně nahradit. Ale co dál? Jaký měnič použít? Jaký regulátor? Nebo vše v jednom? Co tento: Měnič MeanWell TN-1500-224B 1500W sinus. To už mi tak jasné není. Pomohl by i odkaz na nějaký článek. Děkuji všem, kteří poradí. J.
-